Stiri

Plata cu cardul, la finalul cursei de taxi! Șoferii români nu se arată încântați de această decizie: „Dacă plăteşte cash, mai ciuguleşti ceva"

Plata cu cardul, la finalul cursei de taxi
Plata cu cardul, la finalul cursei de taxi
Taximetriştii din România sunt panicaţi după ce au aflat că s-ar putea introduce plata cu cardul.

Taximetriștii se modernizează, în era noilor tehnologii! Ca să nu rămână în urma concurenţei de la ridesharing, firmele de taximetrie din București au lansat aplicaţii pentru comenzi şi pentru plata cu cardul. Nu toți șoferii au fost încântați de această veste, preferând, însă, cursele să fie plătite cash, pentru a putea primi și bacșiș. Evident, acestea vor putea fi, în continuare, plătite și cash. 

”La noi vine cash! Dacă plătește cash mai ciugulești ceva … Cu cardul, ce ciugulești? Mulți se feresc să ia că oprește comison firma noastră”, a spus un taximetrist.

Plata cu cardul, la finalul cursei de taxi
Plata cu cardul, la finalul cursei de taxi

Multe companii de taximetrie au și POS, dar și plata cu cardul prin intermediul aplicației. Unii taximetrişti spun că se feresc de noua metodă pentru că primesc banii din plata cu cardul la sfârşitul lunii, în vreme ce ei au nevoie mai des de fonduri, ca să alimenteze maşina. 

Citeste si: Noul cod rutier 2022: Sancțiuni dure pentru șoferii care circulă cu permisul suspendat

„Majoritatea companiilor au și POS, au și plata cu cardul prin aplicație. Că unii refuză… Nu contestăm lucrul acesta și nici nu suntem de acord cu el. Nu există pădure fără uscături ca și la noi, în sectorul de transport persoane”, declară Vasile Ștefanescu, președinte COTAR.

În cazul în care taximetrștii  refuză să ia curse din anumite motive pot fi amendaţi sau, în unele cazuri, pot rămâne fără atestatul de șofer taxi.

Plata cu cardul, la finalul cursei de taxi
Plata cu cardul, la finalul cursei de taxi

Un șofer de taxi și-a amenințat clienții pentru că nu a fost mulțumit de bacșișul pe care l-a primit

Polițiștii din Brașov au deschis dosar penal unui taximetrist de 52 de ani care a amenințat trei clienți. Motivul amenințării celor trei pasageri ar fi fost bacșișul de doi lei pe care acesta l-a primit în urma unei curse, potrivit unuia dintre clienți. Șoferul ar mai fi cerut doi lei, iar apoi ar fi plecat cu bunurile pasagerilor în mașină pe fondul nemulțumirii șpăgii.

Un taximetrist din Braşov şi-a ameninţat clienţii
Un taximetrist din Braşov şi-a ameninţat clienţii[Sursa foto: brasov.net]

Citeste si: Acte necesare înmatriculare auto: Cu ce documente trebuie să mergi la poliție?

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, la data de 30 iulie 2022, în urma efectuării unei curse cu un mijloc de transport public de persoane, în regim taxi, unui bărbat, în vârstă de 65 ani, din municipiul Brașov, pe fondul unor discuții contradictorii, referitoare la prețul final al cursei, i-ar fi fost adresate cuvinte și expresii jignitoare, precum și amenințări cu acte de violență, de către conducătorul mijlocului de transport public de persoane, în regim taxi.   Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, în vârstă de 52 ani, din municipiul Brașov a transmis Inspectoratul Poliției Județene Braşov, potrivit brasov.net.

Citește continuarea aici!