Stiri

Vești bune pentru turiștii care aleg să meargă la mare! Taxa de parcare, eliminată în stațiunile din Mangalia: „Pentru a impulsiona sezonul turistic”

Taxa de parcare, eliminată în stațiunile din Mangalia
Taxa de parcare a fost eliminată în stațiunile din Mangalia
Primăria Mangalia a suspendat taxa de parcare în staţiunile din sudului litoralului. De ce au luat această decizie?!

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Mangalia a transmis joi că s-a adoptat un proiect de hotărâre care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul sezonului estival. Astfel, turiştii care petrec vacanţa la mare, în staţiunile administrate de Primăria Mangalia, vor fi scutiţi de plata parcării, respectiv de 3 lei/oră pentru autoturisme şi de 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei, pentru orice tip de autovehicul. 

Taxa de parcare, eliminată în stațiunile din Mangalia
Taxa de parcare, eliminată în stațiunile din Mangalia

Citeste si: Un hotelier de pe litoral a postat un anunț de angajare, iar răspunsurile l-au șocat: „Nu înțeleg ce este atât de amuzant”

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacantele în stațiunile Mangaliei, fară a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașină, în parcările publice din oraș și stațiuni”,  a declarat primarul Radu Cristian.

Șezlongul va deveni gratuit pe litoral

Veștile bune pentru turiști nu se opresc aici. Primarul din Mangalia a decis să vină cu o propunere către oficialii din Constanța, asta după ce în acest sezon estival prețul pentru un singur șezlong pentru o zi de plajă a ajuns să coste chiar și 100 de lei.

Taxa de parcare, eliminată în stațiunile din Mangalia
Taxa de parcare, eliminată în stațiunile din Mangalia

Citeste si: Eforie Sud: Turişti ameninţaţi şi alungaţi de lucrătorii în construcţii: “Au început să sape în jurul nostru”

”Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip”, a spus Radu Cristian, primarul din Mangalia.