Stiri

Piesa românească „Purtata” se aude în trailerul filmului cu supereroi "Black Adam"

O melodie românească se aude în trailerul filmului cu supereroi
O melodie românească se aude în trailerul filmului cu supereroi "Black Adam" [Sursa foto: Captură YouTube]
Cântecul „Purtata” din folclorul românesc se va auzi toamna aceasta în cinematografele din întreaga lume.

"Purtata" fetelor de la Căpâlna face parte din coloana sonoră a filmului Black Adam, unul dintre cele mai aşteptate filme cu supereroi ale anului. Iniţial piesa a fost identificată drept interpretarea Surorilor Osoianu alături de Lupii lui Calancea şi Guz pe piesa "Purtata". De fapt e mult mai veche de atât, fiind un dans al fetelor de la Căpâlna, care a mai fost mixat şi remixat de rapperi din State.

Citeste si: Preţ abonament Netflix 2022: Câţi bani trebuie să plătim pe lună pentru a vedea filmele şi serialele de pe platformă?

Melodia e cunoscută drept "Purtata" şi este gândită pentru un dans feciorelnic al fetelor tinere. Versurile sunt dedicate dragostei, iar dansul este un brand al judeţului Alba, mai exact al văii Târnavei Mici, de unde provine.

Citeste si: Dwayne Johnson l-a refuzat pe Vin Diesel de a reveni în următorului film „Fast & Furious”: „Voi sprijini întotdeauna distribuţia, dar nu este nicio şansă să revin”

Piesa românească a fost lansată în 2011 şi a avut succes în America. Acum melodia a fost aleasă să apară pe coloana sonoră a filmului Black Adam şi aşa acordurile româneşti se vor auzi din nou în toată lumea.

Actorul Dwayne Johnson este cel care îi dă viaţă lui Black Adam.

Dwayne Johnson
Dwayne Johnson

Din distribuţia filmului mai fac parte şi alte nume celebre, precum Sarah Shahi, Pierce Brosnan şi Aldis Hodge.

Trailer- Black Adam