Stiri mondene

Patrick Mouratoglou renunță la Simona Halep? Decizia neașteptată luată de antrenor în mijlocul scandalului de dopaj al sportivei

Patrick Mouratoglou renunță la Simona Halep
Patrick Mouratoglou și Simona Halep [Sursa foto: Facebook]
Patrick Mouratoglou nu are de gând să stea pe margine atâta timp cât Simona Halep luptă pentru a-și dovedi nevinovăția în cazul de dopaj. Ce decizie a luat antrenorul?

Anul trecut a fost unul plin de încercări pentru Simona Halep. Sportiva a traversat mai multe momente dificile, unele dintre ele fiind printre cele mai grele din viața unui sportiv. Simona Halep este tot mai aproape să se despartă de antrenorul francez Patrick Mouratoglou. Tenismenul danez Holger Rune a anunțat că Patrick Mouratoglou îl va pregăti în continuare, deși acordul lor expirase după Australian Open 2023.

Patrick Mouratoglou renunță la Simona Halep
Patrick Mouratoglou și Simona Halep[Sursa foto: Facebook]

Patrick Mouratoglou rămâne antrenorul lui Holger Rune

Patrick Mouratoglou a început să îl antreneze pe Holger Rune (9 ATP, 19 ani) în contextul suspendării provizorii pe care a primit-o Simona Halep (15 WTA, 31 de ani) în scandalul de dopaj, iar danezul a aflat la cea mai bună clasare din carieră a vorbit despre colaborarea sa cu tehnicianul francez.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei”

„Încă lucrăm împreună și asta este super. Planul este să continue alături de mine. Am o echipă bună cu mama mea, Lars Christensen și Patrick. Fiecare își face treaba bine și totul decurge perfect. Patrick are multă experiență cu Serena Williams, alături de care a câștigat trofee importante. Este un mentor bun pe care să-l am de partea mea” - Holger Rune, potrivit  TV 2 Sport.

Holger Rune
Holger Rune

În cazul în care Simona Halep ar primi undă verde pentru a reveni în tenisul profesionist, este greu de crezut că Patrick Mouratoglou ar putea să îi antreneze în același timp pe amândoi, având în vedere că atât românca, cât și Holger Rune sunt tenismeni cu pretenții la Top 10 mondial, acolo unde nivelul sportiv este extrem de ridicat, iar pregătirea trebuie să fie pe măsură.

Simona Halep, primele declarații despre acuzațiile de dopaj: „Cel mai mare șoc din viața mea”

Spre finalul lunii octombrie, Simona Halep a anunțat că a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, în mod nedrept, și spunea la vremea aceea că e „cel mai mare șoc din viața mea”. Tenismena a mărturisit la vremea respectrivă că nu ar face niciodată acest lucru pentru că e „complet împotriva valorilor cu care am fost educată”.

Citește și: Patrick Mouratoglou, acuzat că nu își dă interesul în cazul de dopaj al Simonei Halep. Antrenorul francez răspunde criticilor: „Am făcut-o de atâtea ori!”

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv cu o substanța Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a venit cu cel mai mare șoc din viața mea.În toată cariera mea, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciun moment prin minte, fiind complet împotriva valorilor cu care am fost educată. Confruntându-mă cu o situație atât de nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată. Mă voi lupta până la final ca să dovedesc că niciodată nu am luat vreo substanță interzisă și am speranța că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu e vorba de titluri sau bani. E vorba despre onoare și despre dragostea pentru jocul de tenis pe care am dezvoltat-o în ultimii 25 de ani”, declara Simona Halep.