Stiri mondene

Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA. Ce loc ocupă acum tenismena în clasament

Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA.
Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA. [Sursa foto: Facebook]
Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA la începutul anului 2023. Motivul care a determinat căderea din clasament a tenismenei.

În primele zile ale anului 2023, clasamentul WTA a fost actualizat, iar Simona Halep nu se mai află pe locul 10, poziție pe care a ocupat-o în ultima perioadă. Sportiva din România a căzut două poziții, ocupând în prezent  locul 12. Motivul care a determinat căderea din clasament a tenismenei o reprezintă suspendarea provizorie a sa, care datează din luna octombrie, când Simona Halep a fost testată pozitiv la un test antidoping.

Un alt motiv care contribuie la ieșirea ei din Top 10 WTA îl reprezintă și faptul că aceasta nu a intrat pe teren din data 29 august 2022. La ultimul meci de tenis, sportiva a fost învinsă de Daria Snigur din Ucraina, la runda inaugurală la US Open. 

Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA
Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA[Sursa foto: Facebook]

Simona Halep ar putea coborî și mai mult în funcție de rezultatele care se vor înregistra

Statisticile spun că poziția Simonei Halep în topurile WTA ar putea să scadă și mai mult de atât în zilele viitoare, iar acest lucru depunde de performanțele celorlalți sportivi. Jucătoarea de tenis a fost detronată de Madison Keys și Paula Badosa, după startul turneelor din Australia și Noua Zeelandă au început. 

Simona Halep, desemnată jucătoarea anului 2022 în tenisul românesc

La finalul anului 2022, Federația Română de Tenis a anunțat numele celor mai buni jucători din țară în recent încheiatul sezon. Simona Halep a fost desemnată "jucătoarea anului". În 2022, Simona a cucerit două trofee, Melbourne Summer Set și Toronto.

Simona Halep
Simona Halep[Sursa foto: Facebook]

De asemenea, a ajuns până în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, unde a cedat în fața Elenei Rybakina în două seturi. De-a lungul anului, tenismena a adunat din premiile din tenis aproximativ 2.253.197 de dolari. 

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei”

Lista completă a sportivilor desemnați de FRT cei mai buni în 2022

SENIORI FEMININ- Simona Halep

SENIORI MASCULIN- Ionel Nicholas David

JUNIORI FEMININ 18 ANI – Cara Meşter

JUNIORI MASCULIN 18 ANI- Alexandru Coman

JUNIORI FEMININ 16 ANI – Eva Ionescu, Diana Simionescu

JUNIORI MASCULIN 16 ANI – Gabriel Gheţu

JUNIORI FEMININ 14 ANI – Alexia Tatu, Maia Burcescu, Giulia Popa

JUNIORI MASCULIN 14 ANI – Matei Todoran.