Stiri

O ucraineancă, oprită de un român la o benzinărie din Moieciu! Gestul bărbatului a impresionat-o până la lacrimi: „Ai ajutat o mamă a patru copii”

O ucraineancă, oprită de un român la o benzinărie din Moieciu
O ucraineancă, oprită de un român la o benzinărie din Moieciu [Sursa foto: Facebook]
O femeie din Ucraina a fost impresionată de gestul unui bărbat în vârstă e 65 de ani, într-o benzinărie din România. Uite despre ce este vorba!

Yulia Chernitskaya, antrenoare de fitness, este unul dintre cei aproximativ 400.000 de ucraineni care au venit în România după ce au fugit din calea războiului. Un bărbat român i-a dat 200 de lei ca să o ajute, într-o benzinărie din Moeciu. Alături de o fotografie în care apare ținând în mâini două bancnote de 100 de lei, femeia a povestit pe pagina de Facebook cum un român de aproximativ 65 de ani i-a dat banii când se afla într-o benzinărie.

O ucraineancă, oprită de un român la o benzinărie din Moieciu
O ucraineancă, oprită de un român la o benzinărie din Moieciu[Sursa foto: Facebook]

Yulia Chernitskaya: „ Am început să plâng. Am refuzat să iau bani pentru că avea și o mașină veche”

Antrenoarea a recunoscut că a fost impresionată până la lacrimi de gestul bărbatului, despre care spune că era vizibil că nu avea o situație financiară bună. În mesajul postat, femeia a menționat că nu a vrut să-i spună bătrânului că acasă o așteaptă 4 fetițe, fiind de părere că i-ar fi dat și mai mulți bani.

Citeste si: O persoană fără adăpost din București, gest emoționant pentru refugiații din Ucraina: „O lecție de solidaritate”

„Acești bani mi-au dat un bărbat de 60-65 de ani la benzinărie, când am ieșit la mașină după ce am plătit rezervorul plin. Și-a șters parbrizul și m-a întrebat: Ucraina? (în limba română) Răspunsul meu este: Ucraina. Probabil m-a așteptat când a văzut plăcuțele de înmatriculare ucrainene. Și-a deschis portofelul și mi-a dat 100 de lei. Și spune: Slavă Ucrainei! Am început să plâng. Am refuzat să iau bani pentru că avea și o mașină veche, dar și-a deschis portofelul și îmi mai dă 100 de lei! Spune că ai nevoie de astea! Glorie Ucrainei!

O ucraineancă, oprită de un român la o benzinărie din Moieciu
O ucraineancă, oprită de un român la o benzinărie din Moieciu[Sursa foto: Facebook]

Mulțumesc! La urma urmei, el nu știe că încă patru copii mă așteptau acasă. Bine ca nu i-am spus, ca altfel își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar el nu m-a lăsat. Dacă dintr-o dată, cumva omul ăsta îmi citește postarea- să știi că ai ajutat o mamă a patru copii. M-am urcat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile ca să mă pot mișca și nu înțelegeam! Cum așa!!! Întreaga lume ne susține și ne ajută! Ne dau locuințe gratis, mâncare, haine, bani! Și vecinii Rusiei ne omoară!

Citeste si: Papa Francisc, rugăciune emoționantă pentru oprirea războiului din Ucraina: „Te implorăm să opreşti mâna lui Cain”

Mulțumesc!!!! Vă mulțumesc tuturor! Cine m-a adăpostit cu copiii! Care ne ajută în toate! Prietenilor mei, care trimit bani, să avem din ce trăi!Camarazi! Războiul mă învață multe. Războiul deschide mulți ochi! Mulțumindu-i pentru experiență. Dar, te rog, pleacă de lângă noi. Nu merităm asta! Du-te înapoi de unde ai venit!”, a scris femeia pe pagina de Facebook.