Stiri

O persoană fără adăpost din București, gest emoționant pentru refugiații din Ucraina: „O lecție de solidaritate”

O persoană fără adăpost din București, gest emoționant pentru refugiații din Ucraina
O persoană fără adăpost din București, gest emoționant pentru refugiații din Ucraina
Gestul emoționant făcut de un om al străzii pentru refugiații din Ucraina! Povestea bătrânului a devenit virală pe rețelele sociale, provocând un val de admirație.

Un om fără adăpost s-a prezentat la un centru de colectare pentru refugiații ucraineni și a donat din puținul său pentru cei care au fugit din calea războiului. Bătrânul a cumpărat un bax de apă, o sticlă de ulei și o pungă de zahar. Gestul plin de umanitate și empatie a stârnit un val de emoție pe rețelele sociale.

Citeste si: Buncăr cu piscină și jacuzzi. Românii se bat pe locuri la cel mai luxos adăpost antiatomic din lume: ”Solicitările au crescut cu 1000%”

Om al străzii, gest emoționant pentru refugiații din Ucraina

Mai mult, bărbatul i-a lăsat fără cuvinte pe cei de la centrul de donații, iar aceștia s-au oferit să îi plătească bărbatului produsele pe care le-a adus, însă bătrânul a refuzat categoric. Deși nu a acceptat nimic în schimb, bărbatul a fost dus într-un sediu social, acolo unde se va bucura de o farfurie cu mâncare caldă și un pat.

Clotide Armand a lăudat fapta bărbatului pe internet, iar mii de internauți i-au adresat cuvinte de lăudă.  

O persoană fără adăpost din București, gest emoționant pentru refugiații din Ucraina: „O lecție de solidaritate”
O persoană fără adăpost din București, gest emoționant pentru refugiații din Ucraina: „O lecție de solidaritate”[Sursa foto: Inquam]

Foto: Refugiați Ucraina Gara de Nord. Sursa: Inquam

Citeste si: Marina Ovsyannikova, editor al unei televiziuni ruse, mesaj anti-război în direct: „Fără război”. Femeia a fost arestată

„Un bax de apă, o sticlă de ulei și o pungă dntr-un sediu social, acolo unde se va bucura de o farfurie cu mâncare caldă și un pat: e zahăr – pentru mulți nu înseamnă mare lucru. Însă această fotografie spune cu totul altceva. Alimentele au fost donate la centrul din Piața Amzei de o persoană fără adăpost din Capitală. Personalul de la centru nu a vrut să primească micul ajutor umanitar și i-au înapoiat banii pentru produse. Bărbatul i-a refuzat vehement. A insistat să doneze alimentele, aportul său modest la această criză umanitară din Ucraina. Iată o lecție de solidaritate cum eu n-am mai văzut.  Mulțumim celor care au adus ajutoare la cortul de colectare al donațiilor de la Piața Amzei. Refugiații au nevoie de noi în aceste momente dificile, iar sprijinul umanitar, sub orice formă, este binevenit.  PS: Colegii mei l-au ajutat pe domnul respectiv să meargă la centrele sociale DGASPC Sector 1 pentru cazare și mâncare.” a fost mesajul scris de Clotide Armand, fostă membră a Parlamentului European, pe Facebook.