Stiri

O tânără a găsit „metoda perfectă” de a scăpa de întâlnirile nedorite: nu-și pensează sprâncenele și nu-și dă jos mustața

O tânără a găsit „metoda perfectă” de a scăpa de întâlnirile nedorite
O tânără a găsit „metoda perfectă” de a scăpa de întâlnirile nedorite [Sursa foto: Metro]
O tânără de 31 de ani a decis să nu-și mai epileze mustața și să nu se mai pensează pentru că așa scapă de date-urile nedorite.

Eldina Jaganjac, o tânără de 31 de ani, a devenit virală pe rețelele de socializare după ce a apărut cu sprâncenele unite și cu mustață. Femeia este asistent universitar în Copenhaga, Danemarca și spune că acesta este modul prin care scapă mai repede de întâlnirile nedorite. Eldina a crescut înntr-un orășel în care normele de frumusețe erau unele standard, așa că pe măsură ce s-a maturizat a început să devină din ce în ce mai frustrată de faptul că femeile trebuie să păstreze anumite norme de frumusețe, printre care și epilatul și pensatul.

Așa că în martie 2020 a lăsat deoparte lamele și aparatele de epilat. Chiar dacă mai stârnește comentarii răutăcioase în online, spune ea, faptul că a ales să fie așa îi acordă mai multe încredere în ea și o face să se simtă diferită. În plus, scapă de întâlnirile pe care nu și le dorește.

Eldina Jaganjac: Acum, am ales să mă focusez pe lucrurile care au cu adevărat importanță  

„În comparație cu bărbații, noi, femeile, petrecem atât de mult timp și cheltuim atât de mulți bani pe cum arătăm, doar ca să fim acceptate în societate, mai ales când suntem în public. Dacă un bărbat nu se rade sau nu își pensează sprâncenele unite, nu observă nimeni sau nu comentează nimeni. De exemplu, nu eram confortabilă să ies până nu îmi pensam sprâncenele sau nu mergeam la sală până nu mă epilam pe picioare.

Acum, am ales să mă focusez pe lucrurile care au cu adevărat importanță și mai puțin pe cum arăt când fac anumit lucruri. Nu mă mai uit dacă oamenii mă plac sau nu așa. Nu îmi pasă ce cred oamenii”, declară Eldina.