Stiri

Un hoț din Iași care a furat 40 de grame de bijuterii, prins după ce a lăsat în urmă două paie

Hoț prins după ce a lăsat în urmă două paie
Hoț prins după ce a lăsat în urmă două paie
Un bărbat din Iași, cunoscut drept „porcarul satului” a furat 40 de grame de bijuterii de la omul care îl anagajase să facă curat la porci. Cum a fost prins?!

Un hoț din Heleșteni Iași, care a furat din casa celui care l-a angajat să facă curățenie în cotețul porcilor, a fost prins după ce a lăsat în urma sa un indiciu simplu: a lăsat în urma sa două fire de paie. Dintr-un portofel aflat pe raftul unei comode, Cozma a furat o brăţară, un lanţ şi trei inele, în greutate totală de 39,25 grame. 

După ce a spart casa celui care voia să-l plătească cu ziua a vândut cele 40 de grame de bijuterii la primul amanet care i-a ieșit în cale.

În schimbul  bijuteriilor pe care le-a vândut a primit suma de 3.280 de lei. Din această sumă a plătit taxi-ul care l-a adus acasă și i-a dat fiului său 500 de lei pentru a-și cumpăra o bicicletă și apoi a dat de băut întregului sat. 

Păgubiţii au constatat furtul în seara aceleiaşi zile, când, întoarsă acasă, femeia a găsit fire de paie pe podeaua din dormitor. A doua zi, poliţiştii au reuşit să găsească bijuteriile la amanet şi l-au identificat pe autor. Era însă prea târziu, banii fiind deja cheltuiţi, informează Ziarul de Iași

Ce pedeapsă a primit porcarul care a furat cele 40 de grame de bijuterii?!

Ajuns în faţa anchetatorilor, Andrei Cozma nu a recunoscut furtul, ci a susţinut că a găsit bijuteriile într-o pungă aflată în curtea celui care îl pusese să-i curețe mizeria din cotețul porcilor. Trimis în judecată pentru furt calificat şi recidivist, Cozma a primit totuşi o pedeapsă blândă din partea magistraţilor păşcăneni, de doar 1 an şi 4 luni de închisoare.