Stiri

Volodomir Zelenski, mesaj pentu soldații ruși: „Vă dau o şansă. Şansa de a supravieţui! De ce să muriţi? Pentru ce?”

Volodomir Zelenski, mesaj pentu soldații ruși
Volodomir Zelenski, mesaj pentu soldații ruși [Sursa foto: Instagram]
Volodomir Zelenski s-a adresat soldaților ruși, cerându-le acestora să predea armele și vor avea șansa de a supraviețui și tratați cu decență.

Într-un mesaj video, preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski s-a adresat soldaţilor ruşi, în special recruţilor, spunându-le că dacă se vor preda vor fi trataţi cu decenţă, nu cum sunt trataţi în propria armată.

„Vreau să le spun ceva soldaţilor ruşi. Celor care deja sunt pe pământul nostru. Şi care urmează să fie trimişi să lupte împotriva noastră. Recruţi ruşi! Ascultaţi-mă cu atenţie. Ofiţeri ruşi! Aţi înţeles deja totul.

Nu o să luaţi nimic din Ucraina. O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată. De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi?

Volodomir Zelenski, mesaj pentu soldații ruși
Volodomir Zelenski, mesaj pentu soldații ruși[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă: „Vom lupta până ne vom recâştiga pământul”

Drept urmare, vă ofer o opţiune. În numele poporului ucrainean, vă dau o şansă. Şansa de a supravieţui. Dacă vă predaţi forţelor noastre, vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii. Ca oameni, cu decenţă. Într-un fel în care nu aţi fost trataţi în armata voastră.

Şi într-un fel în care armata voastră nu îi tratează pe ai noştri. Alegeţi!”, a mai adăugat liderul de la Kiev.

Volodomir Zelenski, mesaj pentu soldații ruși
Volodomir Zelenski, mesaj pentu soldații ruși[Sursa foto: Instagram]

Mesajul lui Zelenski pentru soldații ruși

De asemenea, liderul de la Kiev a mai spus că armata ucraineană a neutralizat sute de elicoptere ruseşti, 80 de avioane de război, sute de tancuri şi mii de alte echipamente.

Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski a vizitat militarii ucraineni răniți dintr-un spital: „Însănătoşire grabnică, băieţi”! Cum a apărut liderul de la Kiev

„În 19 zile, armata rusă a pierdut mai mult în Ucraina decât a pierdut în două războaie sângeroase şi lungi în Cecenia. Pentru ce?”, a afirmat Volodomir Zelenski.