Stiri

O femeie însărcinată a aflat că este... din nou însărcinată! Cum este explicat fenomenul

Femeie însărcinată a aflat că este din nou însărcinată
O femeie din America era în culmea fericirii când a aflat că este însărcinată, iar când s-a dus din nou la control a aflat că a mai apărut un copil

Femeia din Statele Unite ale Americii va aduce pe lume tripleţi după ce a rămas însărcinată în timp ce era deja. Cazul incredibil are o explicație din partea medicilor. Tânăra aflase inițial că va aduce pe lume gemeni, iar la un al doilea consult a aflat cu stupoare că a mai apărut un copil. Explecația este că al treilea copil a fost, însă, conceput la zece zile după gemeni.

Tânăra a povestit că fenomenul, deși poate părea bizar, poartă numele de superfetație și are loc atunci când ovarele eliberează ovule de două ori pe lună.

„În mod normal, organismul își încetează procesul de ovulație în timp ce ești însărcinată. În cazul meu, însă, nu s-a întâmplat asta. Aproape zece la sută dintre femei pot ovula de două ori pe lună. Doar trei la sută dintre ele rămân însărcinate a doua oară”, a explicat ea.

Astfel, ce se întâmpla cu copilul care a apărut mai târziu? Tot femeia a explicat că vor fi născuți în aceeași zi și vor fi considerați tripleți pentru că sunt foarte apropiați din punct de vedere al conceperii.

Superfetația- ce este și cum se întâmplă

Se consideră supraalimentare când un făt suplimentar este conceput la zile sau chiar săptămâni distanță după primul copil. Un copil conceput prin suprasolicitare va fi, de obicei, născut la aceeași dată ca primul copil, deoarece este necesar din punct de vedere medical.

În cele mai multe cazuri, există o inducție a forței de muncă sau o operație cezariană, dar, în mod gestational, un copil este "mai în vârstă" decât celălalt. Superfetation este mult mai frecvente in randul animalelor, inclusiv mamifere, este bine documentată la câini, iepuri, canguri, oi, bivoli, cai și pantere, dar este „aproape“ zero la om, ceea ce ne conduce încă să intre în statistici.

Suprafețele diferă de concepția gemeni, unde sunt eliberate ovule multiple într-un singur ciclu. Acest lucru se poate întâmpla în mod natural sau poate fi stimulat cu medicamente pentru fertilitate.

Atunci când se fertilizează mai multe ouă și se implantează în uter, rezultatul este gemeni disygotici, tripleți sau alți multipli. Deja în supraproducție, ele diferă în maturitate, fiind concepute în zile sau chiar săptămâni.