Stiri mondene

„Nu mă văd ca pe o victimă”. Prinţul Harry, diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic după ce și-a pierdut mama la vârsta de 12 ani

Prinţul Harry a recunoscut că a fost diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic
Prințul Harry [Sursa foto: Colaj Radio Impuls]
Într-un discuție cu Gabor Mate, prinţul Harry a recunoscut că a fost diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic după moartea mamei sale. Iată ce confesiuni a făcut Ducele de Sussex.

 

Prințul Harry s-a deschis în fața controversatului expert în „traume toxice”, dr. Gabor Maté. În timpul dialogului, au vorbit pe larg despre traumă, vulnerabilitate, vindecare, dar și despre motivul pentru care Ducele de Sussex a ales să facă publice dedesubturile Casei Regale. La un moment dat, prințul Harry a recunoscut că a fost diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic după ce și-a pierdut mama la vârsta de 12 ani.

Deși a fost nevoit să treacă prin clipe dificile, el spune că nu este o victimă și nici nu caută simpatie.

 

"Când mi-am găsit un psihoterapeut şi am început să îl scot la iveală pe Harry de la vârsta de 12 ani, când mama mea a murit, a fost infricoşător. Dar eu nu mă văd ca pe o victimă. Faptul că eu îmi spun povestea cred că îi va ajuta pe mulţi oameni, îi va ajuta să se deschidă", a spus Prințul Harry.

Prinţul Harry a recunoscut că a fost diagnosticat cu sindromul stresului post-traumatic
Prințul Harry și Gabor Maté [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Vânzări-record în România ale cărții Prințului Harry. În cate exemplare s-a dat și ce decizie a luat editura care a publicat volumul

Prinţul Harry, dezvăuiri despre Meghan Markle și cei doi copii ai săi

În continuare, Harry a vorbit și despre soția sa, Meghan Markle, și despre copiii săi.

În ceea ce o privește pe fosta actriță, a lăudat-o că i-a salvat viața și spune că l-a ajutat să se elibereze de ceea ce el numește, în esență, cătușele instituției regale. Când vine vorba de copiii săi, Ducele spune că încearcă să strângă cât mai multă dragoste și afecțiune, cât poate, pentru a compensa ceea ce spune că îi lipsea în copilărie.

Prințul Harry și Meghan Markle
Prințul Harry și Meghan Markle[Sursa foto: Hepta]

Citește și: ”Este dovada vie!” Prințul Harry, ținta ironiilor la premiile Grammy 2023! Cu cine a fost comparat Ducele de Sussex- VIDEO

"Simt o mare responsabilitate să nu dau mai departe aceste traume ale mele, sau aceste experienţe negative pe care le-am avut de când eram copil sau chiar şi din viaţa de adult. Sunt multe momente în care mă surprind că, deşi ar trebui să îmi sufoc copiii cu dragoste, nu o fac. Mi-e teamă că dacă nu îmi îmbrăţişez copiii, va avea acelaşi impact asupra lor cum a avut şi asupra mea. Noi ştim doar ceea ce ştim. Eu şi soţia mea facem totul pentru a fi părinţi buni. Învăţăm din trecutul nostru, încercăm să nu mai repetăm greşelile. Vrem să rupem acest ciclu. E clar că nu ne facem prieteni în procesul ăsta, pe termen scurt", a mai spus Prințul Harry.