Stiri

Motivul pentru care piesa ”Gangnam Style” este interzisă în sălile de sport

Motivul pentru care piesa ”Gangnam Style” este interzisă în sălile de sport
Motivul pentru care piesa ”Gangnam Style” este interzisă în sălile de sport [Sursa foto: Captură YouTube]
”Gangnam Style”, celebra piesă lansată de artistul sud-coreean PSY în urmă cu 9 ani, interzisă în sălile de sport.

Autoritățile au transmis că muzica ce poate fi pusă la clasele de aerobic și de fitness din Seul nu trebuie să aibă un tempo mai mare de 120 bătăi pe minut ca tempo. Din primele informații, ”Gangnam Style”, celebra piesă lansată de artistul sud-coreean PSY  în urmă cu 9 ani, are 132 bătăi pe minut, motiv pentru care muzica rapidă și exercițiile cardio pot genera mai multe respirații ce pot răspândi virusul.

Mulți consideră că măsurile sunt ridicole și absurde. 

„Ne cer să purtăm măști pe față în timp ce ne antrenăm, să verificăm temperatura la intrare, să dăm numerele noastre de telefon, iar eu am respectat aceste reguli în fiecare zi. Acum vor să nu mai alergăm și să nu ascultăm muzică.(...) Ce vor de la noi? Autoritățile vor să mă îngraș și să renunț la stilul meu de viață pentru regulile astea tâmpite?”, spune Jang, în vârstă de 32 de ani, care merge la sală aproape zilnic după muncă.

Motivul pentru care piesa ”Gangnam Style” este interzisă în sălile de sport
Motivul pentru care piesa ”Gangnam Style” este interzisă în sălile de sport[Sursa foto: PixaBay]

Son Young-rae, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății a spus că măștile sunt bune în prevenirea respirațiilor (cu stropi), dar nu e de acord cu plângerile unora că măsurile adiționale sunt excesive. Potrivit acestora, varianta Delta este mai transmisibilă și se poate răspândi prin contacte accidentale.

De asemenea, oamenii care frecventează sălile de fitness din Seul  nu au voie să aibă sesiuni de sală mai lungi de două ore, iar dușurile nu vor mai putea fi folosite. Toate sălile de fitness se vor închide la ora 22:00. 

Videoclip: PSY- Gangnam Style