Stiri mondene

Motivul pentru care Andra a ales o carieră în muzica ușoară. Ce s-a întâmplat când a făcut cunoștință cu Costi Ioniță?!

Motivul pentru care Andra a ales o carieră în muzica ușoară
Andra poate interpreta cu ușurință orice gen muzical, însă dintre toate genurile a ales să meragă pe drumul muzicii ușoare chiar dacă a fost un drum mai greu.

Andra s-a lansat în muzică pe vremea când avea doar 14 ani, dar până atunci, artista a cântat la diverse evenimente cu orchestra familiei. Așa cum se procedează mai la toate petrecerile, Andra cânta toate stilurile muzicale, inclusiv manele, dar cu toate acestea, în momentul în care a decis să înceapă o carieră în industrie a ales muzica ușoară. 

Artista a fost descoperită de Adrian Minune care i-a făcut cunoștință cu Costi Ioniță, dar manelistul nu a „obligat-o” să cânte manele, ci a decis să o lase să aleagă ea ce stil muzical i se potrivește și ar vrea să-l abordeze. 

Motivul pentru care Andra a ales o carieră în muzica ușoară

„Pentru că eu cântam cu orchestra familiei la evenimente, cântam toate stilurile și puteam să aleg în spre ce vreau să merg. Puteam să cânt manele, muzică populară sau muzică ușoară și am avut și propuneri la vremea respectivă de la Dan Bursuc, țin minte. Doar că tata mi-a spus că el își dorește ca eu să fiu noua Monica Anghel a muzicii ușoare. A zis: sigur că tu poți să alegi ce vrei tu să cânți. Dar eu vreau să fii privită ca o divă, diva muzicii ușoare, să fii respectată. Îmi doresc tot ce e mai bun pentru tine”, a spus Andra în cadrul unui podacast. 

Andra, despre întâlnirea cu Adrian Minune și Costi Ioniță: „Ce mi-a plăcut la Costi Ioniță e că mi-a zis: cântă ce vrei tu”

Cu toate că Andra ar fi putut să facă bani frumoși dacă ar fi cântat manele, artista a decis că muzica ușoară este pentru ea. 

„Sigur că făceam o gramadă de bani repede dacă aș fi ales să cânt manele, dar tata a zis „ok, dacă la muzica ușoară trebuie să aducem noi bani de acasă...”. El nu știa ce înseamnă asta. A fost mai ușor decât credeam pentru că eram la Turda, venise Adrian Minune să cânte și eu cântam în deschiderea lui pentru că eu cântam la toate evenimentele din zonă. El m-a auzit acolo cântând și i-a plăcut. M-am dus în culise, am cântat câteva piese, lui i-a plăcut foarte mult și i-a spus lui Costi Ioniță. Ideea e că ce mi-a plăcut la Costi Ioniță: mi-a zis: cântă ce vrei tu, fetiță. Am semnat primul meu contract cu o casă de discuri, mă rog, tata. Și îmi amintesc toate momentele când mergeam cu trenul spre București”, a mai povestit Andra. 

Motivul pentru care Andra a ales o carieră în muzica ușoară

Toată lumea știe că tatăl Andrei i-a fost alături încă de mică și s-a implicat în cariera ei muzicală, astfel că, la un moment dat, pentru a înțelege tot ce trebuie din lumea muzicală, tatăl Andrei a făcut chiar și cursuri pentru impresariat. 

„Tata a fost atât de dornic să învețe încât a făcut o școală de management și impresariat artistic, tocmai ca să știe ce trebuie să facă în demersul ăsta de a deveni eu celebră”, a mai povestit Andra.