Stiri

Metrourile din București vor avea întârzieri! Ce spun reprezentanții Metrorex

 Metrourile din București vor avea întârzieri!
Metrourile din București vor avea întârzieri!
Metrourile din București vor avea întârzieri, după ce unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație. Consultă aici programul actualizat pe magistrale!

Bucureștenii vor avea de suferit de pe urma conflictului dintre Metrorex și Alstom, companie care refuză să mai facă mentenanța trenurilor. În condițiile în care mentenanța la 50% dintre garnituri va fi oprită, timpurile de așteptare în stație vor ajunge la 10-15 minute.

 Metrourile din București vor avea întârzieri!
Metrourile din București vor avea întârzieri!

“Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului.

Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou.Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp)”, a transmis Metrorex, într-un comunicat.

Citeste si: VIDEO: Porţi anti-suicid la metroul din Bucureşti! Anunțul făcut de compania Metrorex

Programul actualizat pe magistrale

M1+M3  – 9-10 minute
M2 – 4 minute
M4 -10 minute
M5 – 15 minute

Citeste si: Metrorex, primele declarații despre posibila suspendare a trenurilor de metrou: „O parte din sumă a fost achitată”

Metrorex menționează că face demersuri pentru rezolvarea situației prin efectuarea de plăți, informarea prestatorului asupra tuturor acțiunilor întreprise, inclusiv demersurile pentru obținerea de fonduri pentru achitarea obligațiilor de plată la rectificarea bugetară.În acest context, Metrorex a solicitat Alstom, să nu ia decizii care să afecteze călătorii.

Deși situația e critică, Metrorex speră să își plătească datoriile la următoarea rectificare bugetară. Între timp, Metrorex va majora salariile angajaților cu 7.5% începând cu luna august, în ciuda colapsului financiar.

Reamintim că Metrorex vrea să instaleze un sistem anti-suicid în Capitală. Măsura e menită să asigure siguranța călătorilor, prin instalarea așa-ziselor porți anti-suicid, în contextul în care metroul Bucureștean a înregistrat în ultimii ani