Stiri

Metoda inedită găsită de un primar din Ploiești pentru a alunga ciorile din oraș: uliul anti-ciori. AUDIO

uliul anti-ciori
uliul anti-ciori [Sursa foto: Observator Prahovean ]
Un primar din Ploiești a găsit o metodă inedită pentru a alunga ciorile care dau atât de multe bătăi de cap oamenilor: uliul anti-ciori.

Sătul de mizeria de prin parcuri, primarul a recurs la o idee inedită: vrea să angajeze un dresor de păsări de pradă care să vină la Ploiești pe o perioadă de un an. Doar simpla prezenţă a răpitoarei în zona unde cuibăresc ciorile ar putea rezolva pe cale naturală problema care durează la Ploieşti de cel puţin 15 ani, informează Adevărul.

„Este o metodă folosită încă pe aeroporturi pentru a îndepărta păsările din zona unde decolează sau aterizează avioanele.

Am mai încercat această variantă în 2010 şi a funcţionat atunci”, a declarat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti. 

Despre acest subiect au vorbit și Mișu cu Ștefan la Uzina de Dume

Primarul Ploieștiului: „Prezenţa păsării de pradă sperie ciorile şi ar putea pleca de bunăvoie” 

Primarul este cu atât mai disperat, mai ales că spune că a încercat diverse alte metode prin care să scape de mizeria pe care o fac păsările.

„Am adus pompierii cu tunurile de apă, am dărâmat cuiburile, am folosit metode moderne, un aparat cu ultrasunete pe care l-am montat pe blocul Gioconda, cel mai înalt din oraş, dar degeaba. Băncile şi trotuarele de sub castani nu pot fi folosite pentru că sunt murdare tot timpul. Astăzi spălăm, mâine sunt la fel. Am zis să încercăm şi varianta cu uliul. Prezenţa păsării de pradă sperie ciorile şi ar putea pleca de bunăvoie”, a mai spus Volosevici.