Stiri

Lungmetrajul „Tata mută munții” participă la Festivalul de Film de la Shanghai

Lungmetrajul „Tata mută munții” participă la Festivalului de Film de la Shanghai
Tata mută munții
Producția românească „Tata mută munții” va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de la Shanghai.

Lungmetrajul „Tata mută munții” regizat de Daniel Sandu, va participa în competiţia celei de-a 24 ediţii a Festivalului de Film de la Shanghai, ce va avea loc între 11 şi 20 iunie. Scenariul şi regia sunt semnate de Daniel Sandu, imaginea- de Tudor Vladimir Panduru, scenografia- de Simona Pădureţu, montajul aparţine lui Mircea Olteanu, iar muzica este semnată de Petre Ioan Bog, fiind un compozitor de origine română stabilit la Los Angeles. 

„Tata mută munţii” este produs de Mobra Films, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în coproducţie cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions şi Televiziunea Română. Valeriu Andriuţă („După Dealuri”), Judith State („Sieranevada”), Tudor Smoleanu („Bacalaureat”), Elena Purea şi Radu Botar („Cardinalul”) sunt protagoniștii care fac parte din distribuția filmlui.

Lungmetrajul „Tata mută munții” participă la Festivalului de Film de la Shanghai
Tata mută munții

„Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem, «maximalist», pentru public- şi încerc cu fiecare film să spun o poveste care să ţină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice şi ataşante. Mă bucură că filmul va avea premiera în ţara care a devenit cea mai importantă piaţă de film din lume şi sper ca şi spectatorii din România să primească filmul cât mai bine, aşa cum au făcut-o, de altfel, şi cu primul meu lungmetraj «Un pas în urma serafimilor», filmul pentru care am primit 8 premii Gopo, inclusiv cel pentru cel mai bun film şi regizor”, a declarat Daniel Sandu într-un comunicat.  

Filmările s-au desfășurat la Bușteni și în Munții Bucegi

La începutul anului 2020, filmările producției s-au derulat la Bușteni și în Munții Bucegi. Producția filmului „Tata mută munţii” a durat trei ani. Din primele informații, în cursul acestei veri, filmul va fi distribuit în România de Voodoo Films.