Stiri mondene

Lino Golden, dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre pierderea tatălui: „Nici nu am vrut să fie deschis sicriul”

Lino Golden, dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre pierderea tatălui
Lino Golden a povestit cu lacrimi în ochi despre cea mai dură experiență pe care i-a oferit-o viața. Artistul și-a pierdut tatăl la doar 18 ani.

Lino Golden este cunoscut pentru succesul pe care l-a avut în muzică după ce a intrat în trupa lui Alex Velea, dar foarte puțină lume știe despre drama din viața artistului. La doar 18 ani, Lino Golden și-a pierdut tatăl, iar experiența aceasta l-a marcat pe viață. 

Lino Golden, dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre pierderea tatălui

„Abia acum pot să o zic ca pe o amintire, nu ca pe o experiență. Mi s-a tăiat tot, nu mai înțelegeam nimic. Nu voiam să vorbească nimeni cu mine. Aveam 18 ani și nici nu eram destul de matur să nu am o reacție așa. La o vârstă mai mare apuci să-l vezi altfel și te aștepți că îl vezi îmbătrânind, dar eu nu am apucat să-l văd așa. El avea peritonită și nu a vrut să se ducă la spital. I s-a făcut rău într-o zi și s-a dus la spital, l-au operat, ceva nu a fost ok la operație și i-a afectat creierul, a făcut un sindrom”, a povestit Lino Golden în podcastul lui Radu Țibulcă. 

Lino Golden, despre pierderea dureroasă a tatălui său: „Nu puteam să-l văd așa. Nu am acceptat”

Situația tatălui său se înrăutățea de la o zi la alta și era tot mai greu să-l vadă în astfel de ipostaze. Lino era deja în București și începuse să-și clădească o carieră, astfel că a aflat trista veste la telefon. Artistul a povestit cu ochii în lacrimi că acela a fost momentul în care și-a dat seama că trebuie să devină bărbat. 

„Nu mai știa, nu mai recunoștea, rămăsese cu creierul undeva în anii 80′ avea amintiri doar de acolo, a slăbit.   Eu, pentru că eram așa mic, muream în mine, nu puteam să-l văd așa, nu puteam să accept.  Eram și în București deja. Mi-a fost foarte greu, e greu să-ți vezi părintele așa. Dacă eram mic stăteam cu el… De multe ori mă feream să stau prea mult cu el, uneori o luam razna, aveam gânduri din alea proaste, era greu să-ți vezi așa părintele, că nu-și amintește de tine. Era ca un joc. Trebuia să-l mint ca pe un copil…   Îi mai aminteam eu, îi arătam poze. Într-o seară I s-a făcut rău și se presupunea că a rpcit la plămâni. A venit la spital, era ok, am vorbit cu el. Eram în living la Alex și la   Antonia, vorbeam eram toți acolo, și am căzut din picioare, am început să țip. A fost foarte greu și cel mai greu mi se pare să-ți înmormântezi părinții.  Cel mai greu lucru mi se pare să-ți înmormântezi părinții. Nu prea vorbesc despre asta, mă înytreabă mulți.

Lino Golden, dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre pierderea tatălui

Nici nu am putut să-l văd, nu am vrut să fie deschis sicriul că mă traumatiza, oricum m-a traumatizat pe viață. Eu încerc de  multe ori să nu vorbesc despre asta, dar uite, acum când povestesc, îmi vin în cap toate detaliile, știu pe de rost de când am primit telefonul până la momentul când am ajuns în Brașov. A fost ceva… Eu încercam să nu plâng ca să nu o fac pe mama să plângă, ea la fel… Au venit toți prietenii din bucurești, Alex. Au stat cu mine, l-am îngropat pe tata și apoi am promis că las tot, trebuie să fiu bărbat să am grijă de tot. Atunci m-am maturizat forțat, dar atunci nu gândeam așa. Nu am vrut să vorbesc cu nimeni câteva luni, te frustrează rău, ești supărat pe viață, pe toată lumea”, a mai spus Lino Golden.