Muzica

Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt. Ce este acest sindrom și ce face artistul pentru a se trata

Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt
Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt
Justin Bieber i-a anunțat pe fani că este nevoit să anuleze concertele din cauza problemelor de sănătate.

Internauții nu l-au crezut și s-au revoltat pe faptul că au plătit bilet la un eveniment care nu mai avea loc. Vizibil afectat, starul de origine canadiană a decis să facă un video și să le explice fanilor prin ce momente dificile trece.

Citeste si: Justin Bieber a lansat piesa „Honest”, în colaborare cu Don Toliver

„Este destul de grav, după cum puteți vedea.

Mi-aș dori să nu fie așa, dar, evident, corpul meu îmi spune că trebuie să o iau mai încet. Sper că mă înțelegeți. Voi folosi această perioadă pentru a mă odihni și a mă relaxa și pentru a reveni la sută la sută, astfel încât să pot face ceea ce m-am născut să fac”, le-a spus Justin Bieber fanilor săi. 

Citeste si: Justin Bieber și Hailey Baldwin, sărut pasional pe covorul roșu de la Premiile Grammy. Audio Dmineața Nebună

Ce este Sindromul Ramsay Hunt

Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt
Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt

Sindromul Ramsay Hunt, cunoscut sub numele de "Herpes zoster oticus", este o infecţie cu virusul varicelozosterian, din familia virusurilor herpetice şi afectează nervul facial. Sindromul Ramsay Hunt este de obicei asociat cu o erupţie roşie şi vezicule în interiorul sau în jurul urechii şi timpanului şi, uneori, pe cerul gurii sau limbă.

Aceasta este cauzată de reactivarea virusului herpes zoster care a provocat anterior varicela la pacient. În plus faţă de zona zoster, sindromul Ramsay Hunt poate provoca paralizie facială şi pierderea auzului în urechea afectată.

Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt
Justin Bieber, diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt

Complicatiile Sindromul Ramsay Hunt pot include:

Pierderea auditiva permanenta si slabiciunea faciala. Pentru majoritatea persoanelor, pierderea auzului si paralizia faciala asociate cu aceasta boala sunt temporare. Cu toate acestea, poate deveni permanent pentru unii oameni;
Afectarea ochilor. Slabiciunea faciala cauzata de herpesul zoster otic poate face dificila inchiderea pleoapelor. Inchiderea incompleta a pleoapelor poate duce la deteriorarea cupolei de protectie a tesutului limpede de pe partea din fata a ochiului (corneea). Aceasta deteriorare poate provoca dureri oculare si vedere incetosata;
Nevralgia postherpetica. Aceasta afectiune dureroasa apare atunci cand o infectie cu herpesul zosterul dauneaza fibrelor nervoase. Mesajele trimise de aceste fibre nervoase devin confuze si exagerate- provocand dureri care pot persista mult timp dupa ce alte semne si simptome ale herpesului zoster otic s-au estompat.

Factori de risc Sindromul Ramsay Hunt

Oricine a avut varicela poate dezvolta sindromul Ramsay Hunt. Dar este mai frecvent întâlnit la persoanele în vârstă, care afectează de obicei persoanele în vârstă de peste 60 de ani.