Stiri mondene

Jill Biden va fi operată săptămâna viitoare. Cu ce probleme de sănătate se confruntă Prima Doamnă a Statelor Unite

Jill Biden va fi operată
Jill Biden va fi operată
Jill Biden va fi operată după un control de rutină. Anunțul făcut de purtătoarea ei de cuvânt.

Conform informațiilor furnizate de Casa Albă, Jill Biden va fi supusă săptămâna viitoare unei proceduri medicale. Decizia a fost luată după i s-ar fi descoperit anumite probleme în timpul unui control de rutină.

Jill Biden va fi operată
Jill Biden va fi operată

Medicii au recomandat să-i fie îndepărtată leziunea existentă

Intervenţia chirurgicală ar avea loc miercuri, 11 ianuarie 2023, la Spitalul Militar Walter Reed, în apropiere de Washington D.C.

Scrisoarea medicală pe care purtătoarea de cuvânt Vanessa Valdivia a făcut-o a fost redactată de medicul Kevin O’Connor.

Citește și: Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene: „Sunt recunoscătoare poporului român”

„În timpul unui screening de rutină pentru cancerul de piele, a fost descoperită o mică leziune deasupra ochiului Primei Doamne. Ca măsură de precauţie, medicii au recomandat să îi fie îndepărtată.”

, a precizat medicul.

Jill Biden va fi operată
Jill Biden va fi operată

Important de menţionat este că, Joe Biden considera cancerul ca o cauză personală, după ce fiul său, Beau, a murit în anul 2015 de cancer la creier. Reducerea ratei deceselor cauzate de această boală este pentru preşedintele american o „ prioritate prezidenţială ”.

Jill Biden, în vârstă de 71 de ani, este cea mai în vârstă Primă Doamnă din istoria SUA, în timp ce soţul ei, Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, este, de asemenea, cel mai în vârstă locatar al Casei Albe din istorie.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de First Lady Dr. Jill Biden (@flotus)

Jill Biden a vizitat România, în anul 2022

La începutul lunii mai a anului 2022, Jill Biden a vizitat România. Soţia preşedintelui Statelor Unite ale Americii a aterizat cu o aeronavă la Baza Aeriană de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța. Jill Biden a discutat cu militarii americani trimişi în România, oficiali şi specialişti care ajuta refugiaţii ucraineni pentru a descuraja un atac al Rusiei.

Citește și: Volodimir Zelenski și Joe Biden, prima întâlnire oficială de la izbucnirea războiului în Ucraina

De asemenea, prima doamnă a ajuns şi în Bucureşti, unde s-a întâlnit cu oficiali ai Guvernului, personalul ambasadei SUA, dar şi alţi lucrători implicaţi în acţiuni de ajutor umanitar. La scurt timp după vizita în România, Jill Biden, soția președintelui SUA, a plecat spre Bratislava, Slovacia unde a purtat discuţii similare