Stiri

Volodimir Zelenski și Joe Biden, prima întâlnire oficială de la izbucnirea războiului în Ucraina

Volodimir Zelenski și Joe Biden, prima întâlnire oficială de la izbucnirea războiului în Ucraina
Volodimir Zelenski [Sursa foto: Hepta]
Președintele Volodimir Zelenski merge în America pentru prima oară de la izbucnirea războiului pentru a discuta cu Joe Biden.

Volodimir Zelenski merge la Washington pentru a se întâlni cu Joe Biden, urmând să viziteze Capitoliul american, scriu Punchbowl News și CNN, potrivit Reuters. Cei doi se vor întâlni astăzi, pentru prima oară după ce a izbuncnit războiul în Ucraina. Va fi o vizită care coincide cu intenția Americii de a mai trimite arme pentru soldații care luptă contra rușilor. În pachetul militar pe care Casa Albă intenționează să-l trimită, s-ar afla și sisteme de rachetă Poirot, după cum scrie CNN, potrivit Digi 24.

Citește și: Jean-Claude Van Damme s-a întâlnit cu soldații din armata ucraineană: „Glorie Ucrainei!”. Celebrul actor de la Hollywood se află pentru a doua oară în Ucraina

Mesajul președintelui Volodimir Zelenski după ce și-a anunțat plecarea în America

Astăzi dimineață președintele Ucrainei a anunțat pe pagina sa de Twitter că este în drum spre Casa Albă pentru a se întâlni cu președintele SUA, precum și alți demnitari.

„Sunt pe drum spre Statele Unite pentru a întări rezistența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. Specific, președintele SUA și cu mine vom discuta cooperarea între Ucraina și Statele Unite ale Americii. Voi susține, de asemenea, un discurs în Congres și voi avea un număr de întâlniri bilaterale”, a scris președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj pe Twitter, marți dimineață, după ce Casa Albă a confirmat oficial vizita acestuia. 

Volodimir Zelenski și Joe Biden, prima întâlnire oficială de la izbucnirea războiului în Ucraina
Volodimir Zelenski[Sursa foto: Hepta]

Inițial nu au fost oferite foarte multe detalii despre întâlnirea celor doi, însă acum, s-a aflat că, cel mai probabil, Zelensky vrea să ceară arme pentru a rezista în fața invadatorilor. Mai mult, ambii oficiali, atât Zelensky cât și Biden, ar vrea să folosească întâlnirea pentru a atrage Congresul de partea lor. Kievul a făcut apel la arme mai avansate de calitate superioară de mai multe ori. Aceste arme i-ar fi adus pe soldații ucraineni mai aproape de o victorie împotriva rușilor, însă oficialii americani nu au fost foarte receptivi, ei fiind de părere că asta i-ar plasa împotriva lui Putin.

Cu toate că Biden a spus în nenumărate rânduri în public că va continua să sprijine armata din Ucraine cu tot ceea ce au nevoie, se pare că oficialii americani s-au opus furnizării oricăror resurse care le-ar permite ucrainenilor să lanseze rachete cu rază lungă de acțiune ce pot lovi pozițiile ruse din interiorul Rusiei.