Stiri

James Cameron, descoperire uriasa impreuna cu cercetatorii in legatura cu personajul Jack din filmul "Titanic": „S-ar putea ca Jack sa se fi salvat!”

James Cameron, descoperire uriasa impreuna cu cercetatorii in legatura cu personajul Jack din filmul
James Cameron a vorbit despre personajul Jack de pe Titanic la 25 de ani de la lansarea filmului.

James Cameron, regizorul filmlui Titanic a recunoscut, după 25 de ani de la lansarea filmului, că personajul Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio, ar putea supraviețui cu Rose, care a fost interpretată de Kate Winslet.

Sfârșitul emoționant al filmului Titanic, care a fost lansat în 1997, la acea vreme a ridicat o mulțime de întrebare dacă Jack ar fi putut fi și el salvat pe pluta de lemn pe care s-a aflat Rose, în loc să înghețe în apă.

Acest subiect creează controverse chiar și în ziua de astăzi, mulți dintre fanii filmului fiind dezamăgiți de final și susțin în continuare că Jack ar fi putut fi salvat. Pentru a afla răspunsul, a fost lansată o înregistrare a lui Cameron și a unei echipe de experți științifici care efectuează un experiment, potrivit Geo.tv.  

 

titanic
James Cameron, descoperire in legatura cu personajul Jack de pe Titanic[Sursa foto: Captura Video]

Experimentul realizat de James Cameron la 25 de ani după apariția filmului Titanic: „Jack ar fi trăit”

Experimentul a fost realizat pentru specialul The National Geographic Titanic: 25 Years Later With James Cameron, care va fi difuzat în SUA pe 5 februarie 2023. În filmare, Cameron și echipajul au recreat scena emblematică pentru a examina scenarii separate pentru a afla dacă Jack s-ar fi putut adapta la ușă fără ca el sau Rose să se înece sau să înghețe până la moarte.

„Am făcut un studiu științific pentru a pune totul în ordine și pentru a lua o piatră de pe inimă odată pentru totdeauna”, a spus Cameron pentru Postmedia, în luna decembrie.

Citește și: Regizorul James Cameron confirmă al treilea și al patrulea film din seria Avatar după succesul masiv al lui ”Avatar: The Way of Water”

Deși, la vremea respectivă, regizorul în vârstă de 68 de ani a recunoscut că a simțit că „nu exista cum să supraviețuiască amândoi”, acum se pare că a ajuns la o altă observație în cadrul programului TV în sine.

Un clip din documentar îl prezintă lucrând cu oamenii de știință, precum și cu doi actori cascadori cu aceeași masă corporală ca principalul principal al filmului pentru a testa diverse teorii. După mai multe încercări, ei au ajuns la concluzia că Jack și Rose ar fi reușit să găsească o poziție favorabilă pe pluta de lemn, astfel încât el să mai trăiască câteva ore în plus, ceea ce l-ar fi putut salva.

„În afara apei, tremuratul violent al corpului său l-a ajutat. Proiectându-l în afară, s-ar putea ca Jack sa se fi salvat!”  admite James Cameron.

titanic
James Cameron a vorbit despre personajul Jack de pe Titanic, la 25 de ani de la lansarea filmului[Sursa foto: Captura Video]

În testul final, echipa a decis să recreeze scena încă de la început, astfel încât înlocuitorii să execute tot ceea ce trec Jack și Rose înainte de a găsi ușa pentru a se apropia și mai mult de scenariul real. De asemenea, Rose îi oferă lui Jack vesta de salvare pentru a-l proteja, ceea ce ar putea avea un rezultat pozitiv în salvarea lui.

„Jack ar fi trăit, dar există o mulțime de variabile”, a mărturisit regizorul filmului Titanic.