Stiri

Inspecorii ANPC sunt cu ochii pe operatorii economici. Cum se vor desfășura controalele de acum

ANPC a achiziționat 50 de body cam-uri
ANPC a achiziționat 50 de body cam-uri [Sursa foto: PixaBay]
ANPC a achiziționat 50 de body cam-uri. S-a ajuns la această decizie pentru a putea evita contestațiile nefondate ale agenților economici găsiți în neregulă.

Inspectorii ANPC au în plan să meargă în controale la operatorii economici cu camere video corporale. Înregistratoarele audio-video erau folosite pană acum doar de polițiștii de la rutieră pentru a înregistra modul în care intervin în misiuni.

Body cam-urile vor fi pornite înainte de a intra la operatorul economic şi păstrate în funcţiune până la terminarea acţiunii de control. Constatările inspectorilor cât și dialogul purtat cu operatorul economic vor rămâne arhivate.

Citeste si: 5 august 2022. Ziua internațională a Berii. Cum a luat naștere această zi?

ANPC a achiziționat 50 de body cam-uri
ANPC a achiziționat 50 de body cam-uri[Sursa foto: PixaBay]
 

Președintele ANPC a declarat că în timp vor fi achiziționate și mai multe astfel de dispozitive: Vreo 361 de camere la nivel național, cam atâți comisari sunt. Raportat la alte autorități care au câteva mii, nouă ne este mai simplu, vedeți, reușind, ca o Cenușăreasă a acestor instituții de control, să ne mulțumim cu puțin.

Vă pot spune că au fost instituții care nu au stat alături în aceste proiecte. Am solicitat Serviciului de Telecomunicații Speciale alocarea unui cloud pentru a putea duce aceste imagini și a le păstra în condiții de siguranță, vorbim de gestionarea unor date cu caracter personal, imaginea care va avea cu siguranță fețe de oameni trebuie păstrată în condiții de siguranță, 
a declarat Horia Constantinescu.

ANPC a achiziționat 50 de body cam-uri
ANPC a achiziționat 50 de body cam-uri[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Radio Impuls se va auzi, în curând, şi la Botoşani!

El a precizat că vrea ca amenzile care vor fi date operatorilor economici care nu respectă legea să fie dublate sau chiar tiplate, în funcție de cifra de afaceri.