Stiri

Îngraşă sau nu pepenele? Iată ce spun nutriţioniştii

Îngraşă sau nu pepenele
Îngraşă sau nu pepenele
Nutriționiștii spun că pepenele verde are un conținut scăzut de calorii și zahăr și este plin de vitamine, minerale și antioxidanți.

Nimic nu are mai mult gust de vară decât o felie crocantă, suculentă și răcoritoare de pepene roșu.

Nutriționiștii spun că pepenele verde are un conținut scăzut de calorii și zahăr și este plin de vitamine, minerale și antioxidanți, ceea ce îl face excelent pentru o dietă sănătoasă. Pepenele are un puternic impact atunci când vine vorba de nutrienți. Conține aproximativ 15% din necesarul zilnic de vitamina C, împreună cu o mulțime de alte vitamine și minerale, inclusiv potasiu și vitamina A și B6.

Citeste si: Ziua naţională a spanacului- 26 martie. Ce beneficii are pentru organism această plantă?

Îngraşă sau nu pepenele
Îngraşă sau nu pepenele

Vitamina C vă întărește sistemul imunitar și ajută organismul să absoarbă fierul, în timp ce vitamina A este crucială pentru sănătatea pielii și a ochilor. Pepenele verde este, de asemenea, bogat în potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și susține funcționarea nervilor, și vitamina B6, care ajută organismul să descompună proteinele pe care le consumi și, de asemenea, întărește sistemul imunitar și funcția nervoasă.

Licopenul este un compus natural care se găsește în pepene verde și în alte fructe și legume care are proprietăți antioxidante. Substanța este și cea care dă culoarea roșie pepenelui verde; dar dincolo de nuanța sa, licopenul este bun și pentru tine. S-a demonstrat că scade riscul de cancer, boli de inimă și tulburări oculare legate de vârstă. Licopenul funcționează pentru a vă proteja celulele de deteriorare. Cercetările sugerează că poate avea efecte de scădere a tensiunii arteriale atunci când este consumat în mod regulat prin mijloace alimentare.

Citeste si: 21 iulie 2022: Ziua Junk Food. Cele mai nesănătoase mâncăruri din lume

Îngraşă sau nu pepenele
Îngraşă sau nu pepenele

Informații nutriționale pentru pepene

Calorii: 45,6

Grăsimi: 0,2 g

Colesterol: 0 mg

Sodiu: 1,52 mg

Carbohidrați: 11,5 g

Fibre: 0,6 g

Vitamina C: 12,3 mg

Potasiu: 170 mg

Calciu: 10 mg

Vitamina A: 865 UI

Licopen: 6.890 micrograme

Deoarece are un conținut scăzut de calorii și zahăr, puteți mânca în siguranță mai multe porții de pepene în fiecare zi. Cel mai bine pentru sănătatea dumneavoastră alimentară să încercați să varieți tipurile de fructe pe care le consumați.