Stiri

Ziua naţională a spanacului - 26 martie. Ce beneficii are pentru organism această plantă?

Ziua naţională a spanacului
Ziua naţională a spanacului
În fiecare an, pe 26 martie, Ziua Națională a Spanacului ne reamintește de beneficiile pentru sănătate pe care le are această legumă .

Nu numai că există atât de multe moduri delicioase în care te poți bucura de spanac, dar este și incredibil de bun pentru tine! O plantă anuală, spanacul crește nativ în Asia centrală și de sud-vest. Se crede că își are originea în Persia antică, comercianții arabi au transportat spanac în India și mai târziu l-au introdus în China antică. Acolo era cunoscut sub numele de „leguma persană”. Cea mai veche înregistrare disponibilă a plantei de spanac a fost găsită într-un document chinezesc.

Acesta a menționat că planta de spanac a fost introdusă în China prin Nepal.

Citeste si: Mesaje de Buna Vestire 2022: Felicitări şi imagini pentru această mare sărbătoare

Ziua naţională a spanacului
Ziua naţională a spanacului

În timpul domniei sale, regina Franței, Catherine de Medici s-a bucurat atât de mult de spanac încât l-a mâncat la fiecare masă. Astăzi, mâncărurile făcute cu spanac sunt cunoscute ca florentine, reflectând nașterea lui Catherine la Florența.

Citeste si: Meghan Markle, gazda unui podcast destinat femeilor, disponibil pe Spotify: „Suntem încurajați să continuăm acest proiect”

Beneficiile pentru sănătate pe care le are spanacul

Se consumă crud sau gătit și este disponibil proaspăt, congelat sau conservat. Una dintre cele mai bune surse de fier. O sursă excelentă de calciu, acid folic, fibre, proteine, calciu și vitaminele A, C și K. Încărcat cu antioxidanți care luptă împotriva cancerului Se crede că ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și gastrointestinale.

Există mai multe soiuri de spanac:

Savoy: Acest spanac verde închis are frunze ondulate, iar producătorii îl vând de obicei în ciorchine proaspete.

Spanac cu frunze plate sau netede: cunoașteți acest spanac după frunzele sale mari și netede. Este cultivat în principal pentru a fi conservat și congelat, supe, alimente pentru copii și alimente procesate.

Semi-savoia: frunzele sale încrețite au mai multă textură decât soiuri de spanac. Producătorii vând acest soi hibrid proaspăt și procesat.

Curiozități despre spanac:

Câte calorii sunt în spanac? 

Două căni de spanac proaspăt conțin aproximativ 14 calorii. 

Spanacul poate fi gătit? 

Da! Spanacul este delicios proaspăt sau gătit.

Care este cea mai bună perioadă a anului pentru a crește spanac? 

Spanacul este o cultură cu vreme rece, așa că plantați-l devreme primăvara pentru cele mai bune rezultate. Spanacul nu crește bine la temperaturile calde de vară.