Stiri

Înfrumusețare pe termen lung: Care este mai potrivită, manichiura cu gel sau cea semi permanentă

Înfrumusețare pe termen lung: Care este mai potrivită, manichiura cu gel sau cea semi permanentă
[Sursa foto: Unsplash.com]
Atunci când vine vorba despre îngrijirea unghiilor, manichiura este o alegere populară pentru a adăuga o notă distinctă stilului personal. În ultimii ani, manichiura cu gel și cea semi permanentă au câștigat teren în fața manichiurii tradiționale, datorită durabilității lor și a aspectului impecabil. Pe lângă acestea, acele două forme de manichiură sunt foarte asemănătoare, așa că probabil te întrebi care este mai potrivită pentru tine. În acest articol, vei afla cinci aspecte importante care ar trebui să te ajute să faci o alegere informată între manichiura cu gel și cea semi permanentă.

Iată care sunt principalele deosebiri între cele două tipuri de manichiură

Durata

Una dintre principalele diferențe între cele două forme de manichiură este durata lor. Manichiura cu gel este proiectată să dureze până la 3 sau 4 săptămâni, în timp ce manichiura semi permanentă poate dura până la douăsprezece zile. Prin urmare, dacă cauți o manichiură cu o durată mai mare, atunci ar trebui să optezi pentru manichiura cu gel.

Introducerea Acetonei

Acetona este o substanță pe care trebuie să o folosești pentru a îndepărta atât manichiura cu gel, cât și cea semi permanentă. Cu toate acestea, acetona are un efect negativ asupra unghiilor și cuticulelor. În cazul manichiurii cu gel, acetona este folosită astfel încât să se absoarbă gelul, ceea ce poate dăuna unghiilor. De cealaltă parte, manichiura semi permanentă este mai ușor de îndepărtat cu ajutorul acetonei.

Costurile

În general, manichiura cu gel are un cost mai mare decât manichiura semi permanentă, datorită duratei sale mai mari. Este posibil să plătești puțin mai mult pentru o manichiură cu gel, în timp ce manichiura semi permanentă este de obicei, mai accesibilă la preț. În plus, dacă dorești să economisești o sumă semnificativă de bani, poți începe să îți faci propriile tale unghii cu ojă semipermanentă chiar la tine acasă.

Tot ce trebuie să faci este să îți cumperi strictul necesar de elemente de pe site-ul Savyprofessional.ro.

Aspectul unghiilor

Atât manichiura cu gel, cât și cea semi permanentă, oferă o finisaj fin și lucios unghiilor, totuși, tu ar trebui să iei în considerare faptul că manichiura cu gel poate face unghiile să pară puțin mai groase și rigide, în timp ce cea semi permanentă va oferi un aspect mai natural.

Întreținerea post-manichiură

După ce ai îndepărtat manichiura cu gel sau cea semi permanentă, este important să oferi unghiei pauză, astfel încât să se refacă după procedură. În cazul manichiurii cu gel, este necesar să îndepărtezi întreaga protecție a gelului, mai exact, așa-numita strat de lac de peste stratul de bază, care poate fi un proces dificil. Manichiura semi permanentă este mult mai ușor de îndepărtat și nu are nicio problemă la acesti pasi.

În concluzie, atunci când vine vorba despre alegerea între manichiura cu gel și cea semi permanentă, este important să iei în considerare nevoile tale personale și preferințele de îngrijire a unghiilor. Dacă ești în căutarea unei manichiuri cu o durată mai mare și nu te deranjează costul crescut, atunci manichiura cu gel ar putea fi opțiunea potrivită. Cu toate acestea, dacă preferi un aspect natural pentru unghii și costul este o problemă, atunci cea semi permanentă este alegerea excelentă.