Stiri

Cu cât se ieftinește cazarea la mare după 15 august?

Stațiunea Mamaia
Stațiunea Mamaia [Sursa foto: Foto exclusiv Radio Impuls]
Prețurile cazărilor la mare vor scădea după data de 15 august 2023. Iată cum vor arăta prețurile cazorilor pe litoralul românesc, după 15 august.

S-a dat startul concediilor, iar în acest sezon estival, litoralul continuă să fie destinația preferată a românilor. Urmează minivacanţa de Sfântă Maria care pică anul acesta într-o zi de marți, motiv pentru care Guvernul a decis, încă din luna decembrie a anului trecut, ca ziua de luni, 14 august, dată care precede sărbătoarea legală din 15 august, să fie zi liberă, astfel că pe litoralul românesc sunt înregistrate deja multe cereri.

Prognoza meteo este promiţătoare, vremea se menține caldă, perfectă de plajă, aerul devine respirabil şi apa mării va fi limpede, numai bună de de făcut baie. În luna august, agenţiile de turism şi hotelierii promovează preţuri accesibile pentru acest an. 

Cu cât se ieftinește cazarea la mare după 15 august?

Sezonul estival cuprinde lunile de vară, perioadă în care temperaturile sunt cele mai plăcute.

Vacanțele la mare în vârf de sezon (iulie și august) sunt printre cele mai populare opțiuni în rândul turiștilor. Hotelierii estimează ca după 15 august, prețurile vor scădea cu aproximativ 20%, iar la începutul lunii septembrie prețurile vor scădea din nou. Eforie Nord, Costinești și Mamaia sunt cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc . În ultimii ani foarte mulți români au ales să își achiziționeze vacanțe în țări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria, pentru prețurile mai scăzute în comparație cu litoralul românesc.

Stațiunea Mamaia
Stațiunea Mamaia[Sursa foto: Foto exclusiv Radio Impuls]

Citește și: Superstiții și tradiții de Sfânta Maria. Ce nu ai voie sa faci

”Este adevărat, în ultimii ani ne confruntăm cu acest fenomen. Foarte mulți români aleg să își petreacă concediile în străinătate pentru că este, de multe ori, mai avantajos decât în România. Astfel, țările precum Grecia, Turcia sau Bulgaria sunt foarte căutate de către turiștii români.

Totodată, avem și foarte mulți clienți care, în ultimii ani au început să aleagă Egiptul ca destinație de vacanță. Avem pachete foarte atractive, care includ transport și cazare, iar în funcție de bugetul clientului, cazarea poate fi în regim all inclusive sau poate asigura anumite mese ale zilei”, a precizat angajat al unei agenții de turism, potrivit Adevărul.ro.

Programul Litoralul pentru Toți

A doua parte a programului Litoralul pentru toți începe pe 1 septembrie- 15 octombrie, iar în cadrul lui românii pot găsi pachete turistice și cu 70% mai ieftine. "Litoralul pentru Toţi" este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc are în componenţă un număr de 5.344 de societăţi comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajaţi, reprezentând 37% din forţa de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro şi gestionând, într-o pondere covârşitoare, capital românesc.

Citește și: Ai uitat să plătești taxa de Pod la Fetești în 24 de ore? Cât costă amenda?