Stiri

În care dintre semifinale de la Eurovision va participa România și ce poziție de start va avea

În care dintre semifinale de la Eurovision va participa România și ce poziție de start va avea
Roxen [Sursa foto: Facebook]
Roxen este reprezentanta României din acest an la Eurovision. Cântăreaţa va trebui să trecă de semifinale pentru a se putea lupta pentru marele premiu.

 Roxen va reprezenta România la Eurovision 2021 cu piesa "Amnesia" şi se numără printre favoriţii la calificarea în marea finală. În acest an, Eurovision se va desfăşura la Rotterdam, în condiţii cu totul speciale, din cauza pandemiei de Covid-19. 

În care semifinală de la Eurovision va cânta Roxen şi ce poziţie de start va avea

 Eurovision 2021 a intrat în linie dreaptă, iar duminică a avut loc ceremonia de deschidere a concursului.

Olandezii au organizat un spectacol minunat. Mai întâi, delegaţiile ţărilor participante au fost transportate cu trei ambarcaţiuni, pentru a traversa râul Maas. La sosire, artiştii şi cei din staff-urile lor au fost întâmpinaţi chiar de primarul oraşului, Ahmed Aboutaleb.

 Artiştii au defilat pe un covor roşu, lung de 210 metri, şi-au etalat ţinutele şi au stat de vorbă cu jurnliştii prezenţi la ceremonie. Evenimentul a avut loc la Rotterdam Cruise Terminal, o clădire care face parte din patrimoniul cultural local şi care o sală de evenimente de 3800 de metri pătraţi. "Sunt incredibil de nerăbdătoare să pășesc pe Turquoise Carpet și să iau parte la un eveniment absolut unic! Dar focusul nostru și atenția noastră ramân, în continuare, pe zilele de luni și de marți, când vrem să dăm tot ce avem mai bun!", a spus Roxen, pentru TVR. 

  Roxen va păşi pe scena Eurovision în prima semifinală, care va avea loc marţi, 18 mai, de la ora 22:00. Reprezentanta României va intra de pe poziţia a 13-a în concurs. Cea de-a doua semifinală se va desfăşura joi, iar marea finală a ediţiei cu numărului 65 a concursului Eurovision se va vedea sâmbătă, pe 22 mai, de la ora 22:00. 

În care dintre semifinale de la Eurovision va participa România și ce poziție de start va avea

 Roxen s-a apucat la o vârstă fragedă de muzică, iar piesa ei de debut, "Ce-ţi cântă dragostea", a adunat peste 30 de milioane de vizualizări pe Youtube. Artista a lansat cinci piese pentru selecţia Eurovision, iar "Alcohol You", a fost desemnată câştigătoare. Din cauza pandemiei de Covid-19, ediţia de anul trecut a fost amânată, iar Roxen a rămas reprezentanta României, cu piesa "Amnesia".