Stiri

Gestul impresionant făcut de un copil de 12 ani! A strâns peste 220.000 de lire pentru copiii din Ucraina, cu un bol de lemn

Un copil englez de 12 ani a strâns peste 220.000 de lire pentru copiii din Ucraina, cu un bol de lemn.
Gabriel Clark [Sursa foto: Instagram]
Un copil englez de 12 ani a strâns peste 220.000 de lire pentru copiii din Ucraina, cu un bol de lemn.

Un copil de 12 ani din Cumbria, un star al tâmplărie din Marea Britanie, a strâns peste 220.000 de lire sterline pentru copiii ucraineni prin intermediul unei tombole pentru un bol din lemn pe care l-a realizat. Bolul, realizat manual, are două linii- galbenă şi albastră- reprezentând steagul Ucrainei. Numele băiatului care a făcut acest gest inedit este Gabriel Clark. El a inițiat un apel umanitar pe care l-a denumit „ Bowl For Ukraine ”. 

Un copil englez de 12 ani a strâns peste 220.000 de lire pentru copiii din Ucraina, cu un bol de lemn
Gabriel Clark[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Bătrân fugit în papuci din Ucraina, mărturisiri emoționante: „Am pierdut tot! Pentru ce să mai trăiesc?” Bărbatul izbucnește în lacrimi când primeşte pantofi de la pompierii din Rădăuţi

Inițial, el și-a propus să strângă 6.000 de lire sterline pentru apelul organizaţiei Salvaţi Copiii, iar la scurt timp, bolul lui Gabriel a devenit viral pe reţelele sociale. În anunț se spune că Gabriel speră să" transmită o parte din generozitatea pe care oamenii i-au arătat-o, copiilor care au nevoie de ea", potrivit Sky News.

Un copil englez de 12 ani a strâns peste 220.000 de lire pentru copiii din Ucraina, cu un bol de lemn.
Gabriel Clark[Sursa foto: Instagram]

Tatăl copilul de 12 ani, despre strângerea de fonduri

Contul de Instagram al lui Gabriel a luat iniţial avânt după ce tatăl său a scris o serie de tweet-uri în care explica faptul că fiul său a venit acasă supărat şi nu a fost considerat "cool"  pentru dragostea sa pentru tâmplărie. În 48 de ore, a trecut de la şase urmăritori, la 227.000 şi a primit aproximativ 20.000 de comenzi pentru boluri.

În postările de pe Instagram şi Twitter, Gabriel şi tatăl său au mulţumit donatorilor care au ajutat la susţinerea tombolei. Într-un videoclip, băiatul de 12 ani a spus: "Nu pot să spun nimic altceva decât mulţumesc".

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Gabriel River Clark (@clarkie_woodwork)

Citeste si: Crucea Roșie Română anunță bilanțul campaniei „UMANITATEA NU ARE GRANIȚE“

„Aşa că vă mulţumesc, dragi oameni de pe Twitter, pentru tot ce aţi făcut. Generozitatea voastră cu inimă mare a strălucit o lumină în aceste vremuri întunecate şi a schimbat vieţi tinere, nu în ultimul rând pe cea a lui Gabriel", a spus și tatăl său.