Stiri mondene

Formația ucraineană DakhaBrakha va susține un concert extraordinar la TIFF 2022: „A fost greu să ne părăsim ţara, dar suntem aici pentru că suntem artiști”

Formaţia ucraineană DakhaBrakha revine la TIFF pentru un concert extraordinar
Formaţia ucraineană DakhaBrakha 
Formaţia ucraineană DakhaBrakha revine cu un concert extraordinar la ediţia din 2022 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Formaţia ucraineană DakhaBrakha va susţine un concert extraordinar, în data de 23 iunie, la ediţia din 2022 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Piesa folk Specially for You, cântată de membrii trupei figurează pe coloana sonoră a documentarului Bucolic (r. Karol Pałka, Polonia) care va fi proiectat la TIFF 2022 în secţiunea competiţională What's Up, Doc?. 

Formaţia ucraineană DakhaBrakha revine la TIFF pentru un concert extraordinar
Formaţia ucraineană DakhaBrakha revine la TIFF pentru un concert extraordinar[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Kalush Orchestra scoate la licitaţie trofeul Eurovision 2022. Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană: „Gestul nostru îi va motiva”

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate formaţii din Ucraina, DakhaBrakha (în ucraineana veche "dă/ia"), se întoarce la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (17- 26 iunie 2022) pentru un concert extraordinar, parte din iniţiativa TIFF For Ukraine. Fondată în 2004 la Kiev de regizorul de teatru avangardist Vladislav Troiţki, DakhaBrakha îşi defineşte stilul ca fiind "haos etnic"/ "ethnic chaos". Esenţa muzicii lor vine din folclorul ucrainean, căruia i se adaugă jazz-ul, trance-ul, ritmurile şi instrumentele din culturi cu totul diferite- de la cea indiană, la cea arabă şi africană.

Rezultatul e un spectacol fascinant şi original, care va putea fi urmărit la Cluj-Napoca pe 23 iunie 2022, la Iulius Parc Open Air",
se arată într-un comunicat transmis, marţi, de organizatorii TIFF.

Biletele au fost puse în vânzare online: https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-dakhabrakha

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de DakhaBrakha (@dakhabrakha)

DakhaBrakha se află într-un turneu internațional

În ultimele luni, DakhaBrakha se află într-un turneu internațional, în care promovează muzica ucraineană și transmit mesaje de pace. Trupa este formată din Marko Halanevych, Iryna Kovalenko, Olena Tsybulska şi Nina Garenetska 

Formaţia ucraineană DakhaBrakha revine la TIFF pentru un concert extraordinar
Formaţia ucraineană DakhaBrakha revine la TIFF pentru un concert extraordinar[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Kalush Orchestra, câştigătorii Eurovision 2022, turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

„A fost greu să ne părăsim ţara, dar suntem aici pentru că suntem artişti. Este foarte important pentru noi să simţim sprijin şi solidaritate cu Ucraina, să facem cunoscute în lume muzica şi tradiţiile noastre în aceste vremuri de război", transmit membrii formaţiei, conform comunicatului.