Stiri

Filmele de succes ale anului 2021! Box office-ul românesc, dominat de filme de acțiune. O singură animație se află în top 10

Box office-ul românesc pe 2021, dominat de filme de acţiune
Box office-ul românesc pe 2021, dominat de filme de acţiune [Sursa foto: Captură YouTube]
Box office-ul românesc pe 2021 este dominat de filme de acţiune și o singură animație se regăsește în top 10. Uite care sunt filmele care au generat cele mai mari încasări pe marile ecrane din ţară anul acesta!

Primele zece filme clasate au generat, cumulat, încasări de 44 de milioane de lei, cu 6 milioane de lei mai mult faţă de cât au reprezentat primele zece producții ale anului trecut. În acest an, box office-ul românesc a fost dominat de filme de acțiune, iar o singură animație a intrat în top 10.

„Furios şi iute 9/ Fast & Furious 9”, cu Vin Diesel în rol principal, s-a clasat pe primul loc în box office-ul românesc.

Lungmetrajul de acțiune a reușit să încaseze aproximativ 9,12 milioane de lei.

Trailer - „Furios şi iute 9/ Fast & Furious 9”

Pe a doua poziție în box office-ul românesc a debutat „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, încasări de aproximativ 5,8 milioane de lei în două weekenduri. La nivel global, lungmetrajul a devenit primul care depăşeşte un miliard de dolari în pandemie.   

Trailer- „Spider-Man: No Way Home"

„Dune”, ecranizarea lui Denis Villeneuve a romanului omonim scris de Frank Herbert, a înregistrat încasări de 4,47 milioane de lei. 

Trailer- „Dune”

Animația „Luca”, o poveste amuzantă și emoționantă despre prietenie, ieșirea din zona de confort și o aventură de neuitat care le schimbă viața protagoniștilor, a generat încasări de 4,42 milioane de lei. 

Trailer- „Luca”

Box office-ul românesc pe 2021 este completat de producția „Nu e vreme de murit/ No Time to Die”, filmul horror „Venom: Să fie carnagiu/ Venom: Let There be Carnage”,  Drama „Casa Gucci/ House of Gucci”, Filmul de aventuri „Croazieră în junglă/ Jungle Cruise”, cu Dwayne Johnson şi Emily Blunt în rolurile principale, Shang-Chi şi legenda celor zece inele/ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, prima producţie Marvel cu un supererou asiatic în prim-plan, filmul fantasy „Văduva neagră/ Black Widow”, cu Scarlett Johansson în rol principal.