Stiri

Festivalul Zilele unteatru 11, în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie

Festivalul Zilele unteatru 11, în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie
Festivalul Zilele unteatru 11, în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie
Spectacole de teatru, concerte, proiecții de film și activități pentru copii fac parte din programul festivalului Zilele unteatru, care va avea loc timp de o săptămână în centrul Bucureștiului.

Unteatru Open-Air, stagiunea de vară a Teatrului unteatru, reintroduce în circuitul cultural al capitalei Grădina Casei Universitarilor, o oază urbană aflată chiar în centru Bucureștiului (Strada Arthur Verona). Recent ecologizat și amenajat de Asociația Unteatru, în parteneriat cu Universitatea din București, astfel încât spațiul să-și păstreze farmecul natural, acesta va fi inaugurat în perioada 19-25 iulie, de festivalul anual de teatru, muzică și prietenie. Timp de 7 zile, spectatorii de toate vârstele sunt invitați să descopere cele mai noi producţii ale companiei, spectacole în premieră absolută, concerte acustice, filme şi activităţi pentru copii.

Evenimentul marchează a 11-a aniversare a unteatru!

Festivalul Zilele unteatru 11, în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie
Festivalul Zilele unteatru 11, în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie

Programul festivalului Zilele unteatru

Stagiunea din Grădină va fi deschisă luni, de la ora 21,00, cu o reprezentanţie specială a celui mai nou spectacol al regizorilor Andrei şi Andreea Grosu, "Domnişoara Iulia", cu Dana Rogoz, Richard Bovnoczki şi Mihaela Trofimov. În deschiderea evenimentului, Dobrică (Mihai Dobre), cel care semnează muzica din spectacol, va anima atmosfera din spaţiu printr-un opening party cu intrare liberă.

Pe 20 iulie, începând cu aceeaşi oră, va fi proiectat „Another Round” (r. Thomas Vinterberg), premiat în iarnă de Academia Europeană de Film şi cu Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, între altele. În aceeaşi seară, Dan Byron va deschide seria concertelor acustice, de la ora 19:00. 

În cea de-a treia zi a festivalului, de la ora 19,00, pe scena 360°, amenajată special pentru concertele în aer liber, spectatorii îl vor asculta pe Oigăn, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe precum RATB, Kumm sau Moon Museum. De data aceasta, artistul va concerta în formulă solo, iar de la ora 21,00, Florina Gleznea, Cristina Casian şi Mădălina Anea revin pe scenă în spectacolul "3 surori", regia Peter Kerek.

„Aici Moscova", cea mai nouă producţie #unteatruCinematic, va rula în fața spectatorilor. Protagoniştii unei experienţe teatral- cinematice intense, în care aparatul de filmat devine personaj principal, actorii Nicoleta Lefter, Alex Călin, Liviu Romanescu şi Răzvan Rotaru vor putea fi urmăriţi pe marele ecran într-un proiect inedit, conceput şi coordonat de Catinca Drăgănescu şi Simona Deaconescu. Accesul la eveniment va fi gratuit, în baza rezervărilor online. În aceeaşi zi, de la ora 19:00, iubitorii de muzică sunt invitaţi să-i descopere în concert pe cei de la Dimitri’s Bats.  

Pe 23 iulie, tot în premieră absolută, va putea fi urmărit, de la ora 19,00, spectacolul "O familie fericită" cu Alina Berzunţeanu şi Istvan Teglas, iar de la ora 20,30, va concerta, într-o formulă acustică, una dintre cele mai longevive trupe din România, EMIL

Pe 24 iulie, de la ora 20:00, spectacolul „Efecte secundare”, în regia lui Vlad Bălan, cu Bogdan Nechifor, Camelia Pintilie, Vlad Ionuţ Popescu şi Oana Jipa, va putea fi urmărit în premieră. începând cu ora 18:00, Maria Răducanu şi Maxim Belciug vor cânta live.

Copiii se vor bucura de o întâlnire specială duminică, în ultima zi de festival. De la ora 11,00, cei mici o vor întâlni pe protagonista spectacolului "Carina pe drumul spre casă", o producţie Unteatru de copii, în regia Oanei Răsuceanu.