Stiri

Festivalul Internațional de Film Experimental 2021, în perioada 17- 21 noiembrie! Tema evenimentului din acest an este ”Are we human?”

Festivalul Internațional de Film Experimental 2021
Festivalul Internațional de Film Experimental 2021
Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental va avea loc în perioada 17- 21 noiembrie 2021, tema fiind ”Are we human?”.

După ediția din 2020, desfășurată într-o formulă hibrid, filmele de avangardă se întorc în sălile de cinema din București, la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental. Evenimentul va avea loc între 17 şi 21 noiembrie! Tema ediției din acest an, intitulată ”Are we human?”, adresează o întrebare la care spectatorii vor căuta răspunsuri împreună cu artiștii invitați la evenimnet, prin intermediul unui amplu program de proiecții, instalații și dezbateri, organizate la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco și la Muzeul Național de Artă al României, în Sala Auditorium.

Festivalul Internațional de Film Experimental 2021
Festivalul Internațional de Film Experimental 2021

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) este primul eveniment din Romania care promovează zona de graniţă dintre cinema şi artele vizuale.

”Pe măsură ce noile tehnologii devin o parte din ce în ce mai prezentă a sinelui nostru extins, ne transformăm deja în cyborgii viitorului. Prinşi între aspiraţii utopice pentru specia noastră şi alterări distopice ale lumii în care trăim, am ajuns la un punct de cotitură care cere transformarea radicală a societăţii umane. ,Ești un robot? Confirmă că nu ești. Telefoanele, tabletele și computerele noastre ne cer să ne afirmăm identitatea printr-o negație. Iar noi, ca oameni, insistăm să ne afirmăm puterea asupra celorlalți prin negarea unor experiențe și identități singulare sau colective în numele unor constructe efemere precum granițele, rasa, genul, credințele religioase, identitățile naționale și/sau statutul economic. Ceea ce ridică întrebarea: ce mai înseamnă astăzi să fii om? Și ce valoare mai are umanitatea dacă alegem să continuăm să ne dezumanizăm pe noi și pe celălalt prin instrumentalizarea alterității? Acestea sunt întrebările la care invităm publicul să răspundă pe măsură ce descoperă lucrările incluse în programul festivalului nostru.”, a transmis Oana Ghera, directorul artistic al festivalului. 

Filmele incluse în competiţia internaţională concurează pentru Marele Premiu ”BIEFF 2021”

Filmele selectate în competiţie concurează pentru Marele Premiu ” BIEFF 2021 ”. De asemenea, juriul va acorda celor mai bune scurtmetraje prezentate în acest an și Premiile pentru Regie și Concept Vizual. Totodată, membrii juriului vor desemna și câștigătorul Competiției Naționale, aflată la prima ediție din istoria evenimentului. 

Programul şi abonamentele BIEFF.11 vor fi disponibile în curând pe www.bieff.ro.