Stiri

Festivalul de muzică Massif 2023: Restricții de circulație în Poiana Brașov în perioada perioada 2-6 martie

Festivalul de muzică Massif 2023: Restricții de circulație în Poiana Brașov în perioada perioada 2-6 martie
Massif 2023 [Sursa foto: Facebook]
Organizatorii festivalului Massif au solicitat aprobarea mai multor restricții de circulație în Poiana Brașov. Iată la ce ar trebui să se aștepte festivalierii.

În 2023, Poiana Brașov va găzdui festivalul  Massif, o premieră pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar și ai festivalurilor de muzică. Timp de trei zile, piesele unor artiști foarte cunoscuți se vor auzi pe platoul Pârtia Bradul, dar și în alte locații ale popularei stațiuni. Pentru ca totul să decurgă fără nicio problemă, organizatorii au cerut aprobarea mai multor restricții în Poiana Brașov în ceea ce privește traficul.

Brașovul nu va fi blocat, însă există riscul ca Râșnovul să fie sufocat pentru că nu se va circula pe DN 1E.

Citește și: Preț benzină și motorină azi, 21 februarie 2023: Benzinăriile unde găsești cei mai ieftini carburanți

Festivalul de muzică Massif 2023: Restricții de circulație în Poiana Brașov în perioada perioada 2-6 martie
Massif 2023[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Ce artiști vin la Massif Festival 2023. Organizatorii au anunțat line-up-ul

Restricții de circulație în Poiana Brașov în perioada perioada 3- 6 martie

Festivalul Massif 2023 se va desfășura în perioada 3- 6 martie, iar Organizatorii au cerut comisiei de circulație, care s-a întrunit luni, 20 februarie, să aprobe mai multe restricții în Poiana Brașov pentru acaestă perioadă. 

Iată lista restricțiilor propusă de organizatorii festivalului Massif: 

1.

Prima restricție cerută presupune închiderea circulației rutiere pe strada Valea Lungă, din 2 martie, ora 0.00, până în 6 martie, ora 8.00, precum și închiderea parcării mari din Poiana Brașov, însă doar până pe 6 martie, ora 2.00. În parcare va rămâne funcțional terminalul RAT și stații de taxi și vor fi organizate deszăpezirea, un centru de ridicare a brățărilor de festival și zona de pauză pentru personal. 

2. De pe 3 până pe 5 martie, organizatorii au propus închiderea circulației pe Drumul de Poiană DN 1E, între orele 11.00 și 1.00. Astfel, va fi permisă doar circulația mijloacelor de transport public, a mașinilor de intervenție, a taxiurilor, a vehiculelor riveranilor și a celor acreditate. 

Festivalul de muzică Massif 2023: Restricții de circulație în Poiana Brașov în perioada perioada 2-6 martie
Massif 2023[Sursa foto: Instagram]

3. În plus, se cere mutarea stației pentru linia 100 din Livada Poștei, în dreptul Casei Armatei, pentru evitarea buclei care se face în acest moment. În cazul celor care vor să urce în Poiană cu mașina personală în cele trei zile de festival vor trebui să plece din Livada Poștei înainte de ora 11.00 și să țină cont de faptul că nu dispun de parcarea mare. 

Comisia de circulație a analizat solicitările organizatorilor festivalului Massif, însă până în acest moment nu a fost luată nicio decizie. Membrii Comisiei au luat în cosiderare organizarea unei alte întâlniri săptămâna aceasta, moment în care vor anunța și care solicitări sunt aprobare. Închiderea circulației între Poiana Brașov  și Brașov ar putea duce la o sufocare a Râșnovului, localitate din care există un drum de acces spre Poiana Brașov. 

Citește și: Line-up Summer Well 2023: Tot ce trebuie să știi despre festival. Ce preț au biletele? Florence+ The Machine și YUNGBLUD deschid concertele

Massif 2023, cel mai nou și așteptat festival din munți

Massif   trebuia să aibă loc în 2022, însă din cauza pandemiei festivalul a fost anulat pentru 2023. Investiția de anul trecut a fost de 2,4 milioane de euro, iar anul acesta cu siguranță nu va fi mai prejos. Prin acest nou concept, organizatorii își doresc să atragă mai mulți turiști în stațiunea montană, așa că anul acesta se anunță o mulțime de surprize. 

Prima ediție Massif beneficiază de 7 scene de-a lungul platoului, cu tematică de iarnă și zăpadă și urmează să aibă loc în perioada 3- 5 martie. Trei scene sunt amplasate pe Pârtia Bradul, iar alte patru scene sunt realizate în parteneriat cu apres ski-urile renumite din stațiune. Organizatorii aduc în premieră și o producție specială pentru stațiunea montană: Mainstage-ul outdoor, scena indoor denumită, Greatest of All Time (G.O.A.T.) și Retro Fantesia, scena îndrăgită de la UNTOLD.

Cei care doresc să trăiască cea mai intensă experiență de la munte și să descopere cel mai nou festival montan din Europa pot achiziționa abonamente de pe bemassif.com. Prețurile din 2023 sunt următoarele:

  • General Access Basic: 79 de euro plus taxe
  • General Access Risk Free: 99 de euro plus taxe
  • VIP: 250 de euro plus taxe

Prețul final al abonamentelor General Access este de 149 de euro plus taxe.