Stiri mondene

Eurovision 2022: Cine este WRS, tânărul care va reprezenta România în seara aceasta în semifinală?

Eurovision 2022
Eurovision 2022
Eurovision 2022: WRS sau Andrei Ursu după cum îl știu cei apopiați, este tânărul care va urca pe scena celei de-a doua semifinale Eurovision în seara aceasta

WRS va reprezenta România cu piesa „Llamame” în cadrul finalei internaționale care se va desfășura în luna mai, la Torino.

Artistul a obţinut 59 de puncte, învingându-i pe Dora Gaitanovici, locul trei, şi Kyrie Mendél, locul doi. Este pentru cea de-a doua oară când unul dintre artiștii Global Records ajunge să ne reprezinte țara la Eurovision.  

WRS va interpreta piesa „Llamame” astăzi, în cadrul celei de-a doua semifinale de la Torino.

Repetițiile au fost pe măsura așeptărilor, iar fanii au fost extrem de încântați de prestația artistului, momentul devenind unul viral. 

Citeste si: VIDEO: Reprezentantul Israelului, Michael Ben David, i-a furat un sărut lui WRS! Cum a reacționat reprezentantul României?!: „Mi-ai furat sărutul! Din nou!”

Cine este Andrei Urs/WRS?!

Originar din Buzău, Andrei Ursu a fost pasionat de dans încă de la o vârstă fragedă, de la 12 ani.

A colaborat și cu o serie de artiste cunoscute din România, precum Antonia și Andreea Bănică, dar și Inna. WRS a fost și într-o trupă pe nume Shot, fiind de altfel și primul său proiect muzical din care a făcut parte.

„Numele meu este Andrei Ursu, cel de scenă WRS, sunt un artist din Buzău, născut în 1993. Fac multă muzică și scriu și pentru alții.

Îmi place să petrec. Îmi place să dansez, am început la «Românii au talent» și «Vocea României», așa mi-am început eu cariera. Părinții mei sunt ambii dansatori și am început să dansez de foarte mult, de copil, de la vreo 12 ani am început. Am dansat cu alți artiști înainte să ajung la PRO TV, am dansat cu Antonia, cu Corina Bud, Andreea Bănică, Ruby. Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști”, a povestit WRS pentru Click.

Andrei Urs a participat și la concursurile de talente de la noi din țară și chiar a avut o trupă, însă ce și-a dorit cel mai mult a fost să facă muzică de unul singur. 

„Am intrat în showbiz că să le fur pâinea celor cu care am dansat. Am învățat foarte multe de la ele. Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști la Global Records, pentru că m-am angajat la Global Records acum 7 ani. Și, am stat acolo, mi-am luat câteva modele cum ar fi Inna, Carlas Dreams, The Motans, care sunt nume imense în lumea muzicală. Și am stat cu aceștia în studio, am văzut cum se scrie muzică. Am avut niște modele în el. Sunt un tip norocos. Norocul meu a apărut când Alex Cotoi mi-a zis «Băi, tu ai ceva, haide în studio și hai să lucrăm». Vorbesc de carieră solo. Trupa Shot a fost pe val când eram la «Vocea României». M-a văzut Smiley. A fost foarte tare trupa Shot, dar, pentru acel moment din viața mea, a fost fix ce trebuie”, a mai spus Andrei Ursu. 

Wrs a fost în studio-ul nostru la Do or Drink și a dezvăluit care au fost meseriile pe care le-a făcut înainte de a fi artist. În plus, a fost și invitatul lui Cosmin Cernat la „Invitatul de 12”

Eurovision 2022: Cine este WRS, tânărul care va reprezenta România?
Eurovision 2022: Cine este WRS, tânărul care va reprezenta România?

WRS le mulțumeste celor care l-au susținut într-un numar atât de mare și le transmite un mesaj postat pe contul oficial de Facebook Eurovision România. 

„Mulțumesc pentru că m-ați votat într-un număr atât de mare. Mulțumesc și juriului, se pare că i-am convins cu momentul meu de pe scenă. Ne vedem la Torino, atât pot să zic. O să avem foarte mult de muncă în perioada următoare și promitem să nu vă dezamăgim.”

Citeste si: WRS a câștigat Finala Selecției Naționale 2022! Artistul va reprezenta România la Torino, cu piesa „Llamame"

Eurovision 2022
Eurovision 2022

Citeste si: Finala Eurovision România: Premiu de 5.000 de euro pentru fanii care își votează favoritul! Iată ce ai de făcut

Clasamentul finalei Eurovision România 2022:

WRS – „Llamame” – 59,23 de puncte (3497 de voturi din partea publicului)

Kyrie Mendél – „Hurricane” – 48,06 de puncte (641 de voturi din partea publicului)

Dora Gaitanovici – „Ana” – 44 de puncte (3737 de puncte din partea publicului)

Gabriel Basco – „One night” – 38,37 de puncte (1048 de voturi din partea publicului)

Vanu- „Never give up” – 36,17 de puncte (676 de voturi din partea publicului)

Petra – „Ireligios” – 35,32 de puncte (412 puncte din partea publicului)

Alex Parker & Bastien – „All this love” – 28,38 de puncte (429 de voturi din partea publicului)

Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea” – 15,45 puncte (764 de voturi din partea publicului)

Andrei Petruș- „Take me” – 13,59 puncte (807 voturi din partea publicului)

MØISE – „Guilty” – 11.88 puncte (585 de voturi din partea publicului)