Stiri

Eurovision 2021! Delegaţia României nu poate participa la ceremonia de deschidere

Eurovision 2021! Delegaţia României nu poate participa la ceremonia de deschidere din cauza protocolului anti-Covid
Eurovision 2021 [Sursa foto: Instagram]
Delegația României nu a putut participa la ceremonia de deschidere a concursului Eurovison, din cauza unui caz de coronavirus, înregistrat în hotelul unde era cazată.

Din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate, delegațiile României şi Maltei nu au putut participa la ceremonia de deschidere a concursului Eurovision care a avut loc duminică seara la Rotterdam, în Olanda. Din primele informații, în urma unor testări care au avut loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii evenimentului au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză.

Eurovision 2021! Delegaţia României nu poate participa la ceremonia de deschidere din cauza protocolului anti-Covid
Eurovision 2021

Conform procedurilor EBU, toți membrii delegațiilor cazate în același hotel sunt nevoiți să intre în izolare și să fie testați PCR. De asemenea, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul

delegaţiilor cu ambarcațiuni până la covorul turcoaz. Din fericire, la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam, membrii delegației României au avut rezultate negative. 
Roxen va reprezenta România cu piesa „Amnezia”
Roxen va reprezenta România cu piesa „Amnezia”[Sursa foto: Instagram]

Roxen va reprezenta România cu piesa „Amnezia”

Țara noastră este reprezentată la Rotterdam de artista Roxen, cu melodia „Amnesia”. Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc pe 18 mai.

Artista va fi  al 13-lea artist care va urca pe scena de la Ritterdam. A doua semifinală va avea loc pe 22 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.