Stiri

Elon Musk vrea să cumpere Twitter, însă este refuzat de un acționar arab: „Oferta nici măcar nu se apropie de valoarea rețelei”

Elon Musk vrea să cumpere Twitter, însă este refuzat de un acționar arab: „Oferta nici măcar nu se apropie de valoarea rețelei”
Elon Musk vrea să cumpere Twitter [Sursa foto: Facebook]
Elon Musk a anunțat că vrea să cumpere Twitter și să o transforme într-o comapanie privată, însă se pare că apar și primele piedici.

Elon Musk a declarat că ar vrea să cumpere Twitter cu totul după ce a investit în cumpărarea de acțiuni, dar și-a dat seama că nu este o rețea socială care să prospere.

Citeste si: Cât te costă să ai Starlink la tine acasă. Internetul lui Elon Musk este disponibil și în Romania

Miliardarul spune că Twitter ar trebui scoasă de pe bursă

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională. Cu toate acestea, de când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformată, în calitate companie privată”, a arătat el într-un mesaj trimis acționarilor Twitter.

Potrivit unui dosar depus la autoritatea de reglementare a burselor din SUA (SEC), Musk s-a oferit să achiziționeze toate acțiunile Twitter cu 54,20 dolari per acțiune, ceea ce ar duce compania la valoarea de 43,4 miliarde de dolari, declarând că aceasta este ultima ofertă pe care o poate face. Însă se pare că nu și ceilalți acționari sunt de acord cu declarațiile sale, informează Digi 24.
Prințul saudit Al Waleed Bin Talal Al Saud, unul dintre principalii acționari în gigantul tech, a respins oferta lui Elon Musk argumentând că nu este nici pe departe o

oferta corectă.

„Nu cred că oferta făcută de Elon Musk se apropie măcar de valoarea intrinsecă a Twitter, mai ales având în vedere perspectivele sale de creștere. Fiind unul dintre cei mai mari și cei mai de lungă durată acționari ai Twitter, eu și Kingdom Holding Company (n .red. – compania-conglomerat de stat a Arabiei Saudite) respingem această ofertă”, a scris Al Waleed bin Talal al Saud pe Twitter.


Elon Musk a răspuns, ulterior, printr-un mesaj ironic, întrebându-se „care sunt pozițiile Regatului asupra libertății de exprimare jurnalistică”.