Stiri

Eclipsă de lună, 16 mai 2022: Ce efect are asupra noastră Superluna Sângerie?

Eclipsă de lună, 16 mai 2022: Ce efect are asupra noastră Superluna Sângerie?
[Sursa foto: Facebook ]
Eclipsa de Lună de pe 16 mai 2022, denumită și Luna Sângerie sau Superluna, va putea fi observată şi din România.

În noaptea de 15 spre 16 mai 2022 va avea loc prima eclipsă de lună din acest an. Luna Sângerie va putea fi observată şi din România, însă doar pentru o foarte scurtă perioadă de timp.

Eclipsă de lună, 16 mai 2022: Ce efect are asupra noastră Superluna Sângerie?

Citeste si: 16 mai 2022: Luna Plină în Scorpion și Eclipsa de Lună distrug echilibrul acestor nativi. Zodiile care vor resimți din plin energia Lunii Pline

Superluna Sângerie de pe 16 mai 2022

Eclipsa totală de lună de pe 16 mai se va produce la ora 04:31 dimineaţa, ora României, când Luna începe să intre în penumbra Pământului. Se vor putea observa modificări de strălucire pe discul Lunii după ora 05:28, când începe să intre în umbră. Atunci, partea din stânga sus a Lunii va începe să îşi schimbe culoarea, dar, pentru Bucureşti, Luna va apune după 20 de minute, la ora 05:48. Faza maximă a eclipsei nu va putea fi urmărită din ţara noastră, pentru că luna se va afla sub orizont. 

Şi debutul eclipsei, care se va vedea din România, va fi greu de observat. Asta pentru că eclipsa va începe când Luna se află foarte aproape de orizont, la doar 10 grade înălţime. Apoi, pe parcursul fenomenului, Luna se va apropia tot mai mult de orizont şi va apune înainte să intre total în umbră.

Ce efect are asupra noastră Superluna Sângerie?

Astrologii susţin că eclipsele de Lună activează nodurile lunare şi aduc revelaţii în viata noastra. Cum eclipsa de Lună de pe 16 mai va avea loc în Scorpion, este clar că va exista o dezvăluire profundă a temelor karmice care trateaza subiecte precum puterea, controlul, securitatea şi pofta trupească, influenţându-ne să ne examinăm îndeaproape nevoile şi dorinţele de toate felurile. 

Eclipsă de lună, 16 mai 2022: Ce efect are asupra noastră Superluna Sângerie?
Eclipsă de lună, 16 mai 2022[Sursa foto: Digi 24 ]

Cum poate fi văzută eclipsa de Lună

Cum în România punctul culminant al eclipsei de Lună nu va putea fi urmărit pe viu, există totuşi posibilitatea de a urmări acest fenomen online. Printre canalele care vor transmite în direct eclipsa de Lună din mai 2022 se numără și cel deținut de NASA. Transmisiunea NASA va include și o discuție despre eclipse, date științifice despre Lună și programul Artemis al agenției spațiale. Acesta include strategiile NASA de a trimite iar astronauți pe Lună.