Lansări muzicale

După patru ani de așteptare, Mihail a lansat albumul de debut – To Whom We Return

 Mihail a lansat albumul de debut – To Whom We Return
Mihail a lansat albumul de debut – To Whom We Return
După ani ani de așteptare, timp în care a compus zeci de piese, dar și regizat propriile videoclipuri, Mihail revine cu albumul de debut - To Whom We Return.

Albumul lui Mihail conține nouă piese, printre care single-urile „Chosen One” și „Moontalks”, alături de „Slow Train” și „Anais”, melodii care s-au auzit pe scenele marilor festivaluri din România, în ultimul an. Albumul a fost produs în întregime de către Mihail și compus de artist alături de Sergiu Socaciu și colaboratorii acestora frecvenți Dan Petean și Radu Muntean.

 Mihail a lansat albumul de debut – To Whom We Return
Mihail a lansat albumul de debut – To Whom We Return

„To Whom We Return” a început să prindă formă în 2019, când Mihail s-a retras la o cabană de pe malul lacului Tarnița timp de nouă luni.

Ceea ce trebuia să fie o perioadă de izolare de doar o lună s-a transformat într-o experiență inițiatică pentru artist, petrecând săptămâni la rand în solitudine, cu vizite rare de la diverși colaboratori.

Mihail, despre lansarea noului său album: ”este de departe cel mai personal material pe care l-am lansat până acum”

Profitând de noul spațiu pentru a se redescoperi, artistul a renunțat la schițele vechi, alegând să experimenteze cu sunete și abordări noi în a face muzică, testându-și limitele atât personale, cât și pe cele artistice. Albumul

prezintă o gamă largă de influențe, de la riff-uri alternative, la linii pop și groove-uri urbane, toate împachetate într-o producție eclectică ce-și face simțită prezența pe fiecare piesă.

Citește și: “Silver & Gold| Chapter II”- universul strălucitor al lui Minelli. Un album cu și despre toate stadiile dragostei

„To whom we return reprezintă un rollercoaster între cele două cicluri de care ne lovim pe parcursul vieții – ziua și noaptea, lumina și întunericul – și cum noi ca oameni ne raportăm la ele. Albumul

este de departe cel mai personal material pe care l-am lansat până acum. Este un experiment care a durat patru ani, uneori mascat ca un act de rebeliune, alteori ca un challenge personal, dar tot timpul fidel muzicii și expresiei artistice.  Mi-aș dori ca piesele să servească pe post de invitație pentru cei ce-și doresc să exploreze acele părți mai subtile, ascunse înăuntrul fiecăruia. Și să-și aducă aminte că natura noastră umană este una vasta și multi-dimensională.  Știu că la primul play nu e un material ușor de ascultat. Știu ca s-ar putea să dureze până când lumea îl poate digera așa cum trebuie. Sunt 4 ani în care am lucrat la album, dar la fiecare play încă reușește să mă surprindă. Și parcă de fiecare dată îmi povestește ceva diferit. Dar în același timp, asta este și frumusețea muzicii.”, spune Mihail.

Mihail este unul dintre artiștii români care se joacă ușor cu genurile muzicale. A cucerit topurile radio cu piese precum „Mă ucide ea” și „Who You Are”, iar lansarile acestuia au adunat peste 100 de milioane de vizualizări pe toate platformele.

Citește și: Mario Fresh, nemulțumit de gala The Artist Awards: „Am fost lăsat în umbră”. Cântărețul nu a primit premii și recunoaștere pentru hiturile lansate în 2022

 „Who You Are” a fost și piesa care i-a adus expunere internațională artistului, aceasta ajungând în fruntea topurilor din Italia, fiind premiată cu Discul de Platină în 2019. Totodata, Mihail a fost invitat de către Papa Francisc să cânte în cadrul Concertului de Crăciun de la Vatican din 2018.