Stiri

Documentarul ”Trenul regal”, premiera oficială în România pe 27 august 2021

Documentarul ”Trenul regal”, difuzat în premieră pe 27 august în cinematografele din România
Documentarul ”Trenul regal”, difuzat în premieră pe 27 august în cinematografele din România [Sursa foto: Captură YouTube]
”Trenul regal” în regia baronului Johannes von Holzhausen, difuzat în premieră pe 27 august în cinematografele din România. Avem detalii în articol!

”Trenul regal” a avut premiera mondială în 2019 la Dok Leipzig, fiind inclus în competiţia internaţională, şi a fost lansat pe marile ecrane din Austria şi Germania la începutul anului 2020. Începând cu 27 august 2021, documentarul ”Trenul regal” va intra în cinematografele din România, iar în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc de la Iaşi, producția Navigator Film Austria în co-producţie cu HiFilm Productions şi Televiziunea Română, va rula în avanpremieră naţională, în prezenţa echipei, pe 14 august 2021.

Lungmetrajul prezintă publicului implicarea instituţiei Casei Regale în viaţa socială şi culturală a României. 

Documentarul ”Trenul regal”, difuzat în premieră pe 27 august în cinematografele din România
Documentarul ”Trenul regal”, difuzat în premieră pe 27 august în cinematografele din România[Sursa foto: Captură YouTube]

Lungmetrajul ”Trenul regal” este produs de Johannes Rosenberger, Johannes Holzhausen, Constantin Wulff şi co-produs de Ada Solomon şi Diana Păroiu. Scenariul este semnat de Johannes Holzhausen şi Constantin Wulff, directorul de imagine este Joerg Burger, de sunet s-a ocupat Vlad Voinescu, în timp ce montajul a fost realizat de Dieter Pichler. Majestatea Sa Margareta, principele Radu, principesa Maria a României şi istoricul, criticul de artă şi consilierul Casei Regale, Adrian Buga vor apărea în film. 

TRENUL REGAL, din 27 august 2021 în cinematografe