Stiri

Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| Provocările de pe Tik Tok fac ravagii în mediul online. Jocul care pune mii de vieți în pericol. Părinții sunt avertizați să-și supravegheze cu atenție copiii

Provocările de pe Tik Tok fac ravagii în mediul online.
Efectele provocării de pe Tik Tok [Sursa foto: PixaBay, colaj Radio Impuls]
Provocările pe care oamenii le fac în mediul online sunt adesea mortale. O dovedește o nouă tendință care face „furori” pe Tik-Tok, însă protagoniștii își pierd viața.

De când s-a lansat și până în prezent, Tik Tok a dat naștere unor trenduri care au pus în pericol viețile oamenilor, de dragul de a obține vizualizări. Fix asta face și cea mai recentă provocare care este un adevărat pericol pentru cei din online. Nu doar tinerii cad în plasa teribilismului din online, ci și cei mai în vârstă. În cazul acestei tendințe, patru persoane și-au înregistrat deja decesele.

Efectele provocării de pe Tik Tok
Efectele provocării de pe Tik Tok[Sursa foto: PixaBay]

Persoanele care iau parte la tendință sar din spatele unei bărci și în valurile create de barcă în timp ce aceasta continuă să se miște. În fiecare dintre cele patru cazuri de deces, indivizii au suferit răni mortale la gât la impactul cu apa, conform rapoartelor oficiale.

" Acestă provocare mortală a devenit virală pe TikTok. Se numește #boatjumping (sari din barcă).

Mulţi se aruncă de pe o barcă în mișcare în lacuri, cum ar fi cel de aici, în Shelby Country. Cred că oamenii atunci când sunt filmați sunt mai predispuși să facă o prostie, pentru că vor să se dea mari în faţa prietenilor pentru social media
", spune Patsy Douglas, corespondent CNN.

@wave.tv When you find a real life glitch (@Scott Nguyen) #glitch #boat #boatlife #jump ♬ original sound- WAVE.tv

Citește și: VIDEO: Un șofer din Brașov, avertisment neașteptat pentru călători: „Aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe TikTok. Treaba voastră, vă riscaţi"

Noua provocare de pe TikTok face victime:" Nu o faceți, nu merită să vă pierdeți viața”

Vorbind după cel mai recent incident din Childersburg, Alabama, Statele Unite, căpitanul echipei de salvare din Childersburg, Jim Dennis, a povestit că aceste decese puteau fi "ușor de evitat":  "În ultimele șase luni am avut patru înecuri care puteau fi evitate cu ușurință. Făceau o provocare TikTok în care te urci într-o barcă care merge cu viteză mare, sari de pe marginea bărcii, nu te scufunzi, sari cu picioarele înainte și te apleci în apă. Aceasta este o preocupare foarte mare, deoarece am văzut această tendință în rândul tinerilor. Nu o faceți, nu merită să vă pierdeți viața”.

Citește și: VIDEO: Două asistente s-au filmat pe TikTok cântând manele în camera de gardă a unui spital din Gorj

În urma acestor informații, autorităţile fac apel la cetăţeni să se protejeze și să nu dea curs acestei provocări mortale de pe TikTok.