Stiri

Dimineața Nebună: Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, la un pas de infarct după ce a aflat cât e impozitul pe maşină: „Pentru sărăcia aia trebuie să dau atâţia bani?”

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, la un pas de infarct după ce a aflat cât e impozitul pe maşină
Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, la un pas de infarct după ce a aflat cât e impozitul pe maşină [Sursa foto: PixaBay]
Un șofer din Râmnicu Vâlcea a avut de plătit un impozit de 12 ori mai mare decât era normal. Ce reacție a avut la aflarea veștii?!

Bărbatul din Râmnicu Vâlcea era cât pe ce să-i stea inima când a aflat cât este impozitul pentru mașină. În momentul când a mers să-şi plătească dările pentru locuinţă şi autoturism, Octavian Herța a avut parte de un șoc total. Mai exact, șofer din Râmnicu Vâlcea s-a trezit că are de plătit impozit pentru mașină o sumă de 12 ori mai mare decât era normal.

Citeste si: Dimineața Nebună. Cercetătorii au descoperit că piciorul unei broaște s-a refăcut după un cocktail de cinci medicamente. Abordarea ar putea fi aplicată și la oameni în viitor. Audio

„A început să-mi ţiuie urechea stângă şi să mă ia cu călduri pe spate... M-a întrebat dacă plătesc cash sau cu cardul... Leşinat am întrebat: cum, ce, de unde? Cât pentru maşină? Pentru sărăcia aia trebuie să dau atâţia bani? Doamnă, nu iau pe ea cât dau pe impozit, tre’ să fie o greşeală!" îşi povesteşte Octavian Herța păţania pe Facebook.

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, la un pas de infarct după ce a aflat cât e impozitul pe maşină
Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, la un pas de infarct după ce a aflat cât e impozitul pe maşină[Sursa foto: Facebook]

Totul s-a dovedit a fi doar o greșeală

Eroarea a apărut în momentul în care funcţionarii au crezut, fără să verifice, că românul deţine o maşină cu motor de 3.000 mc. După ce au analizat situaţia, cei de la Taxe și Impozite Râmnicu Vâlcea au rectificat suma. La final, bărbatul a plătit 207 lei impozit pentru autoturismul său.  

Citeste si: Dimineața Nebună. Un tânăr de 21 de ani a bătut orice record: 15 amenzi în șase minute. Cum a reușit „performanța”. Audio

„Poate e o greşeală, n-are cum, fir-ar a dracu’ de maşină, că m-a ruinat… Dispare două minute, se întoarce cu dosarul şi mă invită să aştept până verifică. O aud strigându-mă… Mda, s-a făcut o greşeală. Aveţi de plată pentru maşină doar 207 lei. Mergeţi lângă, la casierie. Jur că mi-a venit să o pup. Am plătit impozitul pe casă şi maşină cu zâmbetul pe buze. De la agonie la extaz, nu altceva. De-abia mai târziu am realizat că dacă aş fi fost suficient de neinspirat să aleg motorizarea de trei litri, aş fi avut de achitat de 12 ori mai mult”, a mai scris șoferul pe contul său de Facebook.

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul „Dimineața Nebună”.