Stiri

Dimineața Nebună: Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi mâncat carne de porc la garniţă - AUDIO

Dimineața Nebună: Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi mâncat carne de porc la garniţă - AUDIO
A ajuns la spital după ce ar fi mâncat carne de porc la garniţă  [Sursa foto: PixaBay]
Un bărbat de 39 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina după ce ar fi mâncat carne de porc la garniţă. Ce au descoperit medicii?

A treia suspiciune de intoxicație cu toxină botulinică a apărut la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în nici două luni.  Un bărbat de 39 de ani s-a prezentat luni seară la spital şi acuza cefalee, diplopie şi durere la ochiul drept. În urma examenului neurologic şi oftalmologic medicul infecţionist a anunţat suspiciunea de botulism. 

  Dom' doctor, vă văd dublu”, li s-ar fi plâns pacientul medicilor. 

Citește și: Dimineața Nebună: Primărița, soție de preot, ar fi jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire: „E viața mea personală nu vreau să o discut”. Audio

Totodată, au fost prelevate probe şi din alimente consumate de bărbat la domiciliu, soţia pacientului afirmând că el a consumat în seara zilei de 13 noiembrie carne de porc „la garniţă” preparată în decembrie 2021.

Carne de porc
Carne de porc[Sursa foto: PixaBay]
 

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

 

Bărbatul suspectat de botulism es te  tratat la SJU Slatina

Confirmarea sau infirmarea diagnosticului va veni de la Institutul Cantacuzino, care trebuie să analizeze şi probele de mâncare trimise.

"În cursul zilei de 14.noiembrie 2022, un pacient în vârstă de 39 ani se prezintă în serviciile de specialitate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina acuzând cefalee, diplopie, durere ochi drept şi regiunea adiacentă. În urma examenului neurologic şi oftalmologic (pacient conştient, cooperant, diplopie bioculară la privirea frontal şi bilaterală, disfonie; ptoza palpebrală la ambii ochi), medicul infecţionist a anunţat telefonic suspiciunea de botulism Serviciului de Control în Sănătate Publică şi Compartimentul Epidemiologie, ocazie cu care se stabileşte şi recoltarea probei de ser, în vederea determinării toxinei botulinice la Institutul Cantacuzino Bucureşti", a precizat DSP Olt.

Citește și: Dimineața Nebună: Șoarece filmat într-un salon de Pediatrie la un spital din Sălaj. Autoritățile au deschis o anchetă- AUDIO

De la începutul acestui an și până acum, au fost două cazuri de botulism confirmate: la un bărbat de 58 de ani, din Strejești, și un slătinean de 68 de ani. Primul dintre ei, din păcate, a decedat.

Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi mâncat carne de porc la garniţă
Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi mâncat carne de porc la garniţă[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Dimineața Nebună: Avertismentul bizar transmis de autorităţi cu privire la o specie de broască: „Vă rugăm să vă abțineți de la lins”- AUDIO

Ce este botulismul

Botulismul este definit ca o toxiinfecție alimentară severă cauzată de o neurotoxină produsă de Clostridium botulinum și afectează omul și numeroase specii de animale. Se manifestă prin paralizia flască progresivă a mușchilor scheletici ce duce la exitus prin insuficiență respiratorie acută. Infecţia nu se transmite de la o persoană la alta.