Stiri

Dimineața Nebună: Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă! Primarul Dominic Fritz, noi declararții: ”Așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”

Dimineața Nebună: Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă! Primarul Dominic Fritz, noi declararții: ”Așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”
Autoritățile din Timișoara nu au găsit nicio soluție pentru asigurarea necesarului de gaz pentru furnizarea energiei termice și a apei calde. Avem delatii în articol!

50.000 de locuințe, spitalele și școlile din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă! Din primele informații, E.ON a întrerupt furnizarea de gaz către Colterm, compania de termoficare înglodată de zeci de ani în datorii și intrată în insolvență. Miercuri, primarul Dominic Fritz a anunțat că se încheie un contract cu un furnizor de gaz temporar găsit de ministerul Energiei și că în câteva ore se vor încălzi caloriferele oamenilor.

Din nefericire, asta nu s-a întâmplat, motiv pentru care timișorenii au fost nevoiți să stea în frig.

Furnizorul cu care ajunseseră la o înțelegere a renunțat la contract

În urmă cu câteva ore, primarul Dominic Fritz a transmis un mesaj pe pagina de Facebook, spunând că nu au găsit nicio soluție pentru asigurarea necesarului de gaz pentru furnizarea energiei termice și a apei calde, după ce furnizorul cu care ajunseseră la o înțelegere a renunțat la contract.

"Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și stabilisem că o putem comunica public", a transmis Dominic Fritz

De asemenea, primarul susține că a luat imediat legătura cu un alt furnizor. 

”Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans" , a mai adăugat Dominic Fritz.

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul „Dimineața Nebună”