Stiri

Dimineața nebună: Sute de indieni l-au condus pe ultimul drum pe Babia, un crocodil pe care îl consideră divin - AUDIO

 Sute de indieni l-au condus pe ultimul drum pe Babia, un crocodil pe care îl consideră divin
Sute de indieni l-au condus pe ultimul drum pe Babia, [Sursa foto: Captură video]
Funeralii pentru crocodilul ”divin” și ”vegetarian”. Sute de indieni l-au condus pe ultimul drum.

Babia trăia într-un lac aflat lângă un templu hindus din statul Kerala, situat în sudul Indiei. Crocodilul a murit luni şi a avut parte de funeralii religioase, iar moartea lui a fost deplânsă de sute de persoane, înainte ca animalul să fie înhumat, informează AFP. Crocodilul Babia, ajuns la o vârstă înaintată a fost găsit mort, plutind pe suprafaţa lacului, în prima parte a zilei de luni.

 Sute de indieni l-au condus pe ultimul drum pe Babia, un crocodil pe care îl consideră divin
Sute de indieni l-au condus pe ultimul drum pe Babia, un crocodil pe care îl consideră divin[Sursa foto: Captură video]

Cadavrul animalului sacru a fost decorat cu flori şi binecuvântat înainte să fie transportat în mijlocul unei mulţimi de credincioşi care plângeau, fiind apoi înhumat în incinta templului.

Citeste si: Dimineața Nebună: Orașul din România cu "cimitir rezidențial". Cavourile au perdele la ferestre și uși de termopan- AUDIO

„Sute de credincioşi au asistat la funeraliile lui Babia, considerat gardianul templului Sri Ananthapadmanabha Swamy din Kasaragod de aproape 80 de ani”, a declarat secretarul templului, Ramachandran Bhat.

Crocodilul vegetarian era gardianul unui templu vechi de 3.000 de ani

Templul, dedicat zeului hindus Vishnu, are o vechime de 3.000 de ani, a precizat oficialul indian, afirmând totodată că un precedent crocodilul "divin" a trăit singur în acelaşi lac timp de mai multe secole.

„Ultimul crocodil divin a fost omorât de armata britanică în 1940 şi, după aceea, Babia a apărut în lac”, a spus Ramachandran Bhat, adăugând că oficialii templului şi credincioşii din zonă se aşteaptă în orice moment de acum înainte ca un alt crocodil să apară în acelaşi lac.

Mulţi credincioşi din zonă cred că Babia era „vegetarian”, fiind hrănit cu „Prasadam”, o ofrandă pe bază de orez şi zahăr de palmier, binecuvântată de preoţii din templu. În această privinţă, Ramachandran Bhat se declară însă sceptic, întrucât „există peşti în lac”. Iar unii turiști au spus că l-au văzut din când în când mâncând carne.

Citeste si: Dimineața Nebună: Un deținut care a fost eliberat a refuzat să plece din Penitenciarul Găeşti. Cum l-au pedepsit polițiștii- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.