Stiri

Dimineața Nebună: Rusia ar putea intra într-o criză de Botox - AUDIO

Rusia ar putea intra într-o criză de Botox
Rusia ar putea intra într-o criză de Botox [Sursa foto: PixaBay]
Panică printre rusoaice! Clinicile de înfrumusețare din Rusia se pregătesc de o criză de botox.

Din cauza invaziei ruse în Ucraina, compania farmaceutică americană AbbVie a anunțat că suspendă toate furnizările de Botox și alte substanțe injectabile în Rusia. Potrivit consultanței RNC Pharma, importurile de Botox cosmetic și medical au înregistrat o scădere de trei ori la 74.500 de unități în ianuarie-martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Citeste si: Youtube-ul rusesc, atacat de hackeri de Ziua Victoriei

Scăderea ofertei de Botox provoacă deja îngrijorare în rândul clinicilor”, a spus Iulia Frangulova, co-fondatoare a asociației ruse a clinicilor de medicină estetică NAKEM.

Rusia ar putea intra într-o criză de Botox
Rusia ar putea intra într-o criză de Botox[Sursa foto: PixaBay]

Rusoaicelor apelează din ce în ce mai des la botox

Scăderea importurilor de botox a coincis cu o creștere a cererii de injecții pentru riduri în perioada ianuarie-aprilie, potrivit unui sondaj NAKEM făcut în 134 de clinici din Rusia.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat un decret prin care copiii orfani din Ucraina pot primi mult mai repede cetățenie rusă! De ce a luat președintele această decizie

De asemenea, clinicile sunt pregătite să folosească medicamentele rusești pentru a reducerea ridurilor, companiile locale crescând producția cu aproape 70%, pe fondul cererii mari și a companiilor străine care nu mai livrează botox în Rusia, iar prețul pentru produsele locale a crescut.

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul „Dimineața Nebună”.