Stiri

Dimineața Nebună: Polițiștii locali din Sectorul 3 au primit pistoale fără muniție - AUDIO

Dimineața Nebună:  Polițiștii locali din Sectorul 3 au primit pistoale fără muniție - AUDIO
Polițiștii locali din Sectorul 3 au primit pistoale dar conducerea instituției nu le-a dat și muniția necesară. Cum explică reprezentanții primăriei situația?

Polițiștii locali din Sectorul 3 au avut o surpriză de proporții la intrarea în tura de noapte. Agenții au primit pistoale fără muniție, armamentul devenind doar un obiect de recuzită, fiind inutil. Însă, Primăria a argumentat această situație spunând că arma are efect psihologic asupra infractorilor dar și că polițiștii locali vor fi mai încrezători în forțele proprii. 

Decizia de a distribui armament a fost luată de către conducerea Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3, ca urmare a solicitării polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, care au susținut că întâmpină situații cu grad ridicat de periculozitate,

când își desfășoară serviciul în schimbul trei, respectiv în intervalul orar 22.00-06.00. Aceștia consideră că prin dotarea cu armament se creează un efect psihologic asupra persoanelor care provoacă situații de risc și totodată ar da mai multă încredere polițistului local în luarea măsurilor în situații critice, de criză, cu grad ridicat de pericol”, a explicat Primăria Sectorului 3 pentru  Știrile PROTV.

 Polițiștii locali din Sectorul 3 au primit pistoale fără muniție
Polițiștii locali din Sectorul 3 au primit pistoale fără muniție[Sursa foto: PixaBay]

De ce au primit polițiștii pistoale fără gloanțe

Primăria Sectorului 3 a mai precizat că a solicitat compartimentului de specialitate să verifice dacă inspecția tehnică periodică a armamentului este făcută, așa cum prevede legislația în vigoare, iar după primirea răspunsului a decis să distribuie pistoalele fără muniție.

Citește și: Dimineața Nebună: Cazul unui român care a plecat la furat la o zi după ce a aterizat în Anglia.Tânărul a reușit o „performanță” greu de egalat- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ” Dimineața Nebună ”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Părerea specialistului despre ”efectul psihologic” al armelor fără muniție

Deși șefii susțin efectul psihologic pe care armele le-ar avea, specialiștii nu susțin această idee.

Citește și: Dimineața Nebună: Șoarece filmat într-un salon de Pediatrie la un spital din Sălaj. Autoritățile au deschis o anchetă- AUDIO

Să creezi o astfel de butaforie merge dincolo de ingeniozitate. Şi bate fantastic de mult spre prostie. Oarbă. Nici pe departe nu poţi să spui că simpla etalare a unui pistol va convinge pe cineva să îşi scadă intenţia infracţională. Personalul trebuie să fie instruit pe calea dialogului. Nici pe departe ţanţoş ca Peneş Curcanul cu un pistol la brăcinari. entru că nu a fost încă făcută inspecția tehnică periodică a armelor de foc.” a afirmat psihiatrul Gabriel Diacono.