Stiri

Dimineața Nebună: Polițiștii, dotați cu pistoale cu bile cu piper și dispozitive cu electroșocuri

Polițiștii, dotați cu pistoale cu bile cu piper și dispozitive cu electroșocuri
Polițiștii, dotați cu pistoale cu bile cu piper și dispozitive cu electroșocuri [Sursa foto: Captură YouTube]
Oamenii legii pregătesc o serie de achiziții impresionante! Polițiștii vor fi dotați cu pistoale cu bile cu piper și dispozitive cu electroșocuri. Avem detalii în articol!

Vești bune pentru politiști și mai puțin bune pentru răufăcători! În cadrul unei întâlniri cu sindicaliștii de la Europol, Directorul Direcției de Ordine Publică din cadrul IGPR, comisarul-șef Vasile Armașu, a declarat că Poliția Română pregătește o serie de achiziții. Conform spuselor sale, oamenii legii vor fi dotați cu pistoale cu bile cu piper și dispozitive cu electroșocuri. Mai mult, Vasile Armașu a ținut să precizeze că pentru polițiștii de la Ordine Publică se dorește achiziționarea unui număr considerabil de autoutilitare.

De asemenea,  la nivelul Direcției Ordine Publică a fost elaborat un material ce a fost înaintat Ministerului Afacerilor Interne în care se arată importanța dotării polițiștilor cu armament neletal care să poată fi utilizat gradual, în funcție de modul de manifestare al agresorilor.

Polițiștii, dotați cu pistoale cu bile cu piper și dispozitive cu electroșocuri
Polițiștii, dotați cu pistoale cu bile cu piper și dispozitive cu electroșocuri[Sursa foto: PixaBay]

Sindicaliștii de la Europol, primele declarații 

Comisarul șef Vasile Armașu ne-a precizat că la nivelul instituției se are în vedere achiziționarea dispozitivelor cu electroșocuri de tip Taser-gun sau pistoale cu bile cu piper. Referitor la modalitățile de intervenție, acesta ne-a adus la cunoștință că se are în vedere elaborarea unei proceduri care să stabilească în mod concret și fără echivoc situațiile generale în care pot fi folosite anumite mijloace din dotare, întrucât la nivelul DOP au fost identificate modalități neunitare de abordare în cadrul cercetărilor disciplinare/penale dispuse față de polițiștii care intervin la evenimente, sens în care s-a constatat că ofițerii desemnați cu cercetarea sau procurorii, în cazul efectuării urmăririi penale, au analizat după propriile convingeri când trebuia sau nu folosit pistolul, când trebuia sa nu utilizat bastonul de cauciuc ori spray-ul iritant-lacrimogen”, a transmis Europol.

Despre acest subiect au vorbit și Mișu și Cosmin în matinalul ” Dimineața Nebună