Stiri

Dimineața Nebună: O scrisoare de la București la Brașov face 5 zile pe drumuri. Răspunsul directorului Poștei: ”Sunt reglementările ANCOM” - AUDIO

O scrisoare de la București la Brașov face 5 zile pe drumuri
O scrisoare de la București la Brașov face 5 zile pe drumuri
Poșta Română poate duce o scrisoare de la București la Brașov în cinci zile. Ce spun reprezentanții instituției?

O scrisoare face în 2023 cinci zile pe drum de la București la Brașov, în condițiile în care un colet poate ajunge în nici 24 de ore. Șefii Poștei Române se mulțumesc cu faptul că oricum nimeni nu mai trimite scrisori în 2023, astfel că nu are prea mare importanță că un serviciu pentru care, în teorie, cineva plătește bani, face cinci zile pe drum.

”Trimiterea de scrisori de persoane fizice e aproape inexistentă.

Aproape nimeni nu mai trimite scrisori”, a explicat directorul Poștei, Valentin Ştefan.

O scrisoare de la București la Brașov face 5 zile pe drumuri
O scrisoare de la București la Brașov face 5 zile pe drumuri

Directorul Poștei Române: ”N oi nu avem neapărat o strategie comercială”

Valentin Ștefan susține majorarea tarifelor pentru trimiterile poștale, în măsura în care reglementările ANCOM ar putea permite acest lucru, potrivit Digi 24. Referitor la o scrisoare care face aproape o săptămână pe drum, directorul Poștei  crede că acest termen e acceptabil. 

În cinci zile. Sunt reglementările ANCOM. Sigur, nu trebuie să o ducem în maxim cinci zile, dar onorăm lucrul ăsta, de cinci zile. Trimiterea de scrisori de persoane fizice e aproape inexistentă. Aproape nimeni nu mai trimite scrisori. Tipul de business în care e prinsă poşta e B to C (business to client – n.r.), adică merg de la companii sau entităţi către persoane fizice. De aceea noi nu avem neapărat o strategie comercială prin care să convingem cetăţenii să aducă scrisorile la Poştă”, explică şeful Poştei Române.

Directorul Poștei, Valentin Ştefan.
Directorul Poștei, Valentin Ştefan

Citește și: Dimineața Nebună: Directorul unei grădini zoologice, acuzat că a ordonat ca niște capre rare să fie ucise și gătite pentru o petrecere- AUDIO

Conform acestuia, Poşta Română  are 23.150 de angajaţi, cu 2000 mai puţini decât în urmă cu un an şi jumătate. Dintre aceştia, 140 de şefi – directori la nivel de central sau judeţean şi şefi de compartimente conform Contractului Colectiv de Muncă. În Poşta Română lucrează puţin peste 10.000 de poştaşi. Acestora li se adaugă 400 de curieri, şoferi care doar conduc maşinile companiei şi care aproape mereu sunt însoţiţi de un mânuitor de valori.

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.