Stiri

Dimineața Nebună: Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol. Care este explicația - AUDIO

Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol
Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol [Sursa foto: PixaBay]
Coarnele rinocerilor s-au micşorat gradual la nivelul tuturor speciilor în ultimul secol. Ce au desoperit cercetătorii?

Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol, au descoperit cercetătorii, adăugând că acest lucru ar putea fi rezultatul faptului că vânătorii și braconierii le preferă pe cele mai lungi, relatează Descoperă.ro. De-a lungul secolelor, cornele au fost foarte căutate în rândul vânătorilor, în timp ce braconierii moderni le vând pentru a fi folosite în medicamentele tradiționale din China și Vietnam. 

„Coarnele rinocerilor au evoluat dintr-un anumit motiv – diferitele specii le folosesc în feluri diferite, de exemplu pentru a căuta hrană sau pentru a se apăra în faţa prădătorilor-, aşadar noi credem că deţinerea unor coarne mai mici

va fi dăunătoare pentru supravieţuirea lor ”, a spus Oscar Wilson, de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, adăugând că coarnele mai mari le aduc braconierilor moderni mai mulți bani.

Citeste si: Dimineața Nebună: Polițiștii locali din Bacău cer sporuri salariale. Oamenii legii se plâng că fac febră musculară la degete și stau prea mult pe scaun- AUDIO

Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol
Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol[Sursa foto: PixaBay]

Coarnele rinocerilor s-au micșorat în ultimul secol

Potrivit cercetătorilor, coarnele de rinocer sunt considerate o investiţie financiară şi, din acest motiv, animalele sunt adeseori ucise pentru a deveni trofee de vânătoare. Cercetătorii britanici sunt de părere că vânarea rinocerilor cu cele mai mari coarne a făcut ca doar exemplarele cu coarne mici să supravieţuiască. Aceste animale transmit astfel generaţiilor viitoare trăsăturile lor morfologice asociate unor coarne mai mici.

Citeste si: Dimineața nebună: Berbeci de rasă dispăruți de la o stână, dați în urmărire de polițiști- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Rinocerii sunt specii ameninţate şi mai puţin de 30.000 de exemplare mai trăiesc în natură în zilele noastre. La începutul secolului al XX-lea, peste 500.000 de rinoceri trăiau la nivel mondial. Trei specii ale acestor vieţuitoare, rinocerul negru, rinocerul de Java şi rinocerul de Sumatra au fost incluse pe lista speciilor în pericol critic de dispariţie.